[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. thue es zu den andern Weixlen/ zerstampffe sel-bige mit einem saubern höltzenen Stempffel/ daß sie gantz zerdruckt seynd/ vnd safftig werden/ gieß 3. Viertl Brunnen Wasser darauff/ rührs wol vnder einander/ schits in ein härinen Sack/ laß durchlauffen/ machs süß nach eines jeden Ver- langen. Wie man den Zucker läutern vnd clarifi- ciren soll/ den man zum Confect überziehen vnd andern Sachen brauchen thut. AUff ein Pfund Zucker soll man nemmen ein das
Koch-Buch. thue es zu den andern Weixlen/ zerſtampffe ſel-bige mit einem ſaubern hoͤltzenen Stempffel/ daß ſie gantz zerdruckt ſeynd/ vnd ſafftig werden/ gieß 3. Viertl Brunnen Waſſer darauff/ ruͤhrs wol vnder einander/ ſchits in ein haͤrinen Sack/ laß durchlauffen/ machs ſuͤß nach eines jeden Ver- langen. Wie man den Zucker laͤutern vnd clarifi- ciren ſoll/ den man zum Confect uͤberziehen vnd andern Sachen brauchen thut. AUff ein Pfund Zucker ſoll man nemmen ein das
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Koch-Buch.
thue es zu den andern Weixlen/ zerſtampffe ſel-
bige mit einem ſaubern hoͤltzenen Stempffel/ daß
ſie gantz zerdruckt ſeynd/ vnd ſafftig werden/ gieß
3. Viertl Brunnen Waſſer darauff/ ruͤhrs wol
vnder einander/ ſchits in ein haͤrinen Sack/ laß
durchlauffen/ machs ſuͤß nach eines jeden Ver-
langen.
Wie man den Zucker laͤutern vnd clarifi-
ciren ſoll/ den man zum Confect uͤberziehen vnd
andern Sachen brauchen thut.
AUff ein Pfund Zucker ſoll man nemmen ein
halbe Maaß Waſſer/ den Zucker gar klein zer-
ſchlagner in ein meſſinges Beck thun/ vnd darein
gieſſen ein Seidl flieſſendes Waſſer wann mans
haben kan/ ein weil ſtehen laſſen/ daß der Zucker
zergehet ehe mans uͤber das Feuer ſetzt/ darnach ſoll
man nemmen das Weiß von einem neugelegten
Ay/ mit einem halben Seidl Waſſer abgeſchla-
gen/ daß zu lauter Joͤß wird/ wann man nun
den Zucker uͤberſetzet hat/ vnd er anhebt warm zu
werden/ aber noch nicht heiß iſt/ ſoll man den Joͤß
darein ſieden/ vnd die Ayrſchalen darein werffen/
vnd fein gemach laſſen anheben zu ſieden/ wann
er geſchwind auffſied/ fallt der Faimb aller vnder
ſich/ wann er nun anhebt auffzuſieden/ ſoll man
das
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 16. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/22>, abgerufen am 28.07.2024. |