[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Artzney-Buch. cke rothe frische abgeschnittene Nägel/ vnd stoßes wol in einem steinen Mörser/ hernach schitte es in den Zucker/ laß es noch zwey kleine Suth thun/ hernach thue von sechs Lemoni das Sauere her- auß/ thue auch in den Zucker/ vnd laß noch ein drey oder vier Suth thun/ hernach nimb es von dem Feur/ vnd gieß es in ein Glaß zum Gebrauch. Wer will vnd es leydenkan/ der kan auff die letzt/ wann mans in das Glaß thut/ ein drey Gran Bi- sam oder Ambra/ die wol abgeriben ist/ hinein rüh- ren. NB. Diser Zucker ist ein gewaltige Hertz- Ein guten Allkermus zu machen. ERstlichen nimb schöne safftige süsse Aepffel/ die
Artzney-Buch. cke rothe friſche abgeſchnittene Naͤgel/ vnd ſtoßes wol in einem ſteinen Moͤrſer/ hernach ſchitte es in den Zucker/ laß es noch zwey kleine Suth thun/ hernach thue von ſechs Lemoni das Sauere her- auß/ thue auch in den Zucker/ vnd laß noch ein drey oder vier Suth thun/ hernach nimb es von dem Feur/ vnd gieß es in ein Glaß zum Gebrauch. Wer will vnd es leydenkan/ der kan auff die letzt/ wann mans in das Glaß thut/ ein drey Gran Bi- ſam oder Ambra/ die wol abgeriben iſt/ hinein ruͤh- ren. NB. Diſer Zucker iſt ein gewaltige Hertz- Ein guten Allkermus zu machen. ERſtlichen nimb ſchoͤne ſafftige ſuͤſſe Aepffel/ die
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Artzney-Buch.
cke rothe friſche abgeſchnittene Naͤgel/ vnd ſtoß
es wol in einem ſteinen Moͤrſer/ hernach ſchitte es
in den Zucker/ laß es noch zwey kleine Suth thun/
hernach thue von ſechs Lemoni das Sauere her-
auß/ thue auch in den Zucker/ vnd laß noch ein
drey oder vier Suth thun/ hernach nimb es von
dem Feur/ vnd gieß es in ein Glaß zum Gebrauch.
Wer will vnd es leydenkan/ der kan auff die letzt/
wann mans in das Glaß thut/ ein drey Gran Bi-
ſam oder Ambra/ die wol abgeriben iſt/ hinein ruͤh-
ren.
NB. Diſer Zucker iſt ein gewaltige Hertz-
Staͤrck/ wann ein Menſch kranck oder ſchwach iſt/
ein wenig darvon geſſen: man kan es auch auff ein
Scharlach-Fleckl auffſtreichen/ vnd uͤber das Hertz
legen.
Ein guten Allkermus zu
machen.
ERſtlichen nimb ſchoͤne ſafftige ſuͤſſe Aepffel/
preß darvon den Safft auß/ von diſem
außgepreſten Safft nimb ſechs Loth/ mehr auß-
gebrentes Roſenwaſſer ſechs Loth/ Carmiſin-
Kern damit man die Carmiſin-Farb macht/ auch
ſechs Loth/ Paradeiß-Holtz drey Ducaten ſchwer/
die
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 162. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/168>, abgerufen am 28.07.2024. |