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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
biß die Handigkeit herauß kombt/ drücker hernach
die Pomerantschen daß sie gantz drucken werden/
stoß sie in einem steinern Mörser/ gieß darzu Lemo-
nisafft/ vnd alleweil gestossenen Zucker nach vnd
nach ein Löffel voll/ biß es wird wie ein Taig/ dar-
nach mache Letzelt darauß/ vnd drückers auff einem
Bretl.

Weisse Lemoni-Letzelt zu machen mit
Aepffel
oder Kitten vermischt/ von Aepffeln
werden sie schön weiß/ aber von Kitten
geschmächer.

NJmme ein Citeroni/ thue die gelben Scha-
len darvon/ darnach reibe das Weisse in ein
frisches Wasser/ laß ein halbe Stund waichen/
alsdann den geribenen Citeroni auß dem frischen
Wasser genommen/ in ein Tüchlein gebunden/
vnd in ein haisses Wasser gestossen/ daß die Rau-
chen hinweg kombt/ hernach herauß geschwind in
das kalte Wasser gelegt/ darnach nimb den Cite-
roni vnder ein halb Pfund durchgetribne Kitten/
oder Aepffel gerührt/ vnd nimb ein halb Pfund
schönen weissen Zucker/ stoß jhn klein/ mische jhn
vnder die Kitten/ laß jhn sieden biß er sich vom
Beck schölt/ alsdann in ein Schüssel gestürtzt/ laß

jhn

Koch-Buch.
biß die Handigkeit herauß kombt/ druͤcker hernach
die Pomerantſchen daß ſie gantz drucken werden/
ſtoß ſie in einem ſteinern Moͤrſer/ gieß darzu Lemo-
niſafft/ vnd alleweil geſtoſſenen Zucker nach vnd
nach ein Loͤffel voll/ biß es wird wie ein Taig/ dar-
nach mache Letzelt darauß/ vnd druͤckers auff einem
Bretl.

Weiſſe Lemoni-Letzelt zu machen mit
Aepffel
oder Kitten vermiſcht/ von Aepffeln
werden ſie ſchoͤn weiß/ aber von Kitten
geſchmaͤcher.

NJmme ein Citeroni/ thue die gelben Scha-
len darvon/ darnach reibe das Weiſſe in ein
friſches Waſſer/ laß ein halbe Stund waichen/
alsdann den geribenen Citeroni auß dem friſchen
Waſſer genommen/ in ein Tuͤchlein gebunden/
vnd in ein haiſſes Waſſer geſtoſſen/ daß die Rau-
chen hinweg kombt/ hernach herauß geſchwind in
das kalte Waſſer gelegt/ darnach nimb den Cite-
roni vnder ein halb Pfund durchgetribne Kitten/
oder Aepffel geruͤhrt/ vnd nimb ein halb Pfund
ſchoͤnen weiſſen Zucker/ ſtoß jhn klein/ miſche jhn
vnder die Kitten/ laß jhn ſieden biß er ſich vom
Beck ſchoͤlt/ alsdann in ein Schuͤſſel geſtuͤrtzt/ laß

jhn
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[10/0016] Koch-Buch. biß die Handigkeit herauß kombt/ druͤcker hernach die Pomerantſchen daß ſie gantz drucken werden/ ſtoß ſie in einem ſteinern Moͤrſer/ gieß darzu Lemo- niſafft/ vnd alleweil geſtoſſenen Zucker nach vnd nach ein Loͤffel voll/ biß es wird wie ein Taig/ dar- nach mache Letzelt darauß/ vnd druͤckers auff einem Bretl. Weiſſe Lemoni-Letzelt zu machen mit Aepffel oder Kitten vermiſcht/ von Aepffeln werden ſie ſchoͤn weiß/ aber von Kitten geſchmaͤcher. NJmme ein Citeroni/ thue die gelben Scha- len darvon/ darnach reibe das Weiſſe in ein friſches Waſſer/ laß ein halbe Stund waichen/ alsdann den geribenen Citeroni auß dem friſchen Waſſer genommen/ in ein Tuͤchlein gebunden/ vnd in ein haiſſes Waſſer geſtoſſen/ daß die Rau- chen hinweg kombt/ hernach herauß geſchwind in das kalte Waſſer gelegt/ darnach nimb den Cite- roni vnder ein halb Pfund durchgetribne Kitten/ oder Aepffel geruͤhrt/ vnd nimb ein halb Pfund ſchoͤnen weiſſen Zucker/ ſtoß jhn klein/ miſche jhn vnder die Kitten/ laß jhn ſieden biß er ſich vom Beck ſchoͤlt/ alsdann in ein Schuͤſſel geſtuͤrtzt/ laß jhn

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 10. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/16>, abgerufen am 22.12.2024.