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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
mehl/ vnd rühre es in die Ayr vnd Zucker/ daß es
wol durch einander kombt/ gieß den Taig durch ein
Strauben-Trachter auff ein Papier/ in Form der
Piscotten/ bachs in der Dorten-Pfann/ vnd
schneids warmer vom Papier.

Geröste Mandel.

NJmme 1. Pfund Mandel in ein messinges
Beck/ setz auffs Feuer/ laß rösten biß sie gantz
dürr vnd hart werden/ man muß es allezeit vmb-
wenden/ daß sie sich nicht verbrennen/ schütte sel-
bige auff ein saubers Tuch/ wische sie ab daß kein
Staub darauff bleibt/ nimb 3. Vierling Zucker in
ein Beck/ gieß ein halb Seidl Wasser daran/ laß
jhn sieden biß er wol schwimmet/ thue die gerösten
Mandel hinein/ laß mit dem Zucker wol rösten/
biß er sich wol an die Mandel legt/ als ob sie can-
dirt seyn/ also seynd sie fertig.

Letzelten von grünen Pomerantschen.

REib das Gelbe von Pomerantschen auff einem
Riebeissen herab/ das Grüne binde darnach
in ein Tüchl/ vnd stoß es in ein siedentes Wasser/
laß ein Suth hierüber thun/ thue es hernach ge-
schwind in ein kaltes Wasser/ vnd das thue so lang

biß
B 2

Koch-Buch.
mehl/ vnd ruͤhre es in die Ayr vnd Zucker/ daß es
wol durch einander kombt/ gieß den Taig durch ein
Strauben-Trachter auff ein Papier/ in Form der
Piſcotten/ bachs in der Dorten-Pfann/ vnd
ſchneids warmer vom Papier.

Geroͤſte Mandel.

NJmme 1. Pfund Mandel in ein meſſinges
Beck/ ſetz auffs Feuer/ laß roͤſten biß ſie gantz
duͤrꝛ vnd hart werden/ man muß es allezeit vmb-
wenden/ daß ſie ſich nicht verbrennen/ ſchuͤtte ſel-
bige auff ein ſaubers Tuch/ wiſche ſie ab daß kein
Staub darauff bleibt/ nimb 3. Vierling Zucker in
ein Beck/ gieß ein halb Seidl Waſſer daran/ laß
jhn ſieden biß er wol ſchwimmet/ thue die geroͤſten
Mandel hinein/ laß mit dem Zucker wol roͤſten/
biß er ſich wol an die Mandel legt/ als ob ſie can-
dirt ſeyn/ alſo ſeynd ſie fertig.

Letzelten von gruͤnen Pomerantſchen.

REib das Gelbe von Pomerantſchen auff einem
Riebeiſſen herab/ das Gruͤne binde darnach
in ein Tuͤchl/ vnd ſtoß es in ein ſiedentes Waſſer/
laß ein Suth hieruͤber thun/ thue es hernach ge-
ſchwind in ein kaltes Waſſer/ vnd das thue ſo lang

biß
B 2
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[9/0015] Koch-Buch. mehl/ vnd ruͤhre es in die Ayr vnd Zucker/ daß es wol durch einander kombt/ gieß den Taig durch ein Strauben-Trachter auff ein Papier/ in Form der Piſcotten/ bachs in der Dorten-Pfann/ vnd ſchneids warmer vom Papier. Geroͤſte Mandel. NJmme 1. Pfund Mandel in ein meſſinges Beck/ ſetz auffs Feuer/ laß roͤſten biß ſie gantz duͤrꝛ vnd hart werden/ man muß es allezeit vmb- wenden/ daß ſie ſich nicht verbrennen/ ſchuͤtte ſel- bige auff ein ſaubers Tuch/ wiſche ſie ab daß kein Staub darauff bleibt/ nimb 3. Vierling Zucker in ein Beck/ gieß ein halb Seidl Waſſer daran/ laß jhn ſieden biß er wol ſchwimmet/ thue die geroͤſten Mandel hinein/ laß mit dem Zucker wol roͤſten/ biß er ſich wol an die Mandel legt/ als ob ſie can- dirt ſeyn/ alſo ſeynd ſie fertig. Letzelten von gruͤnen Pomerantſchen. REib das Gelbe von Pomerantſchen auff einem Riebeiſſen herab/ das Gruͤne binde darnach in ein Tuͤchl/ vnd ſtoß es in ein ſiedentes Waſſer/ laß ein Suth hieruͤber thun/ thue es hernach ge- ſchwind in ein kaltes Waſſer/ vnd das thue ſo lang biß B 2

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 9. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/15>, abgerufen am 23.11.2024.