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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
den Safft hinein/ vnd auch das geschnittene in
Zucker gerührt/ vnd die Mödel ins Wasser gelegt/
vnd herauß geschwungen/ vnd den Zucker hinein
gossen.

Mußquetirer-Brod.

NJmme ein halb Pfund Hönig/ selbige schön
geläutert/ 1. Loth Nägl/ 1. Loth Zimmet/
1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Corian-
der/ 2. Muscatnus/ vnd von 2. Lemoni die Schä-
ler/ dise Stuck alle groblecht geschnitten/ vnd in
das warme Hönig gethan/ vnd ein wenig mit dem
Gewürtz sieden lassen/ darnach nimb Bachmel/
thue es vnder das Hönig vnd Gewürtz/ mach ein
festen Taig an/ knet jhn wol ab/ der Taig muß
nichtkalt werden/ sonsten gehet er nicht zusam-
men/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/ laß jhn 3.
oder 4. Stund bachen/ oben mehrer Glut als
vnten.

Piscotten zu machen.

NJmb 1. Pfund gefähten Zucker in ein Haf-
fen/ 12. srische Ayr/ von denselben die Vög-
len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu-
cker/ rühre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb
Pfund Stärck/ ein halb Pfund schönes Mund-

mehl/

Koch-Buch.
den Safft hinein/ vnd auch das geſchnittene in
Zucker geruͤhrt/ vnd die Moͤdel ins Waſſer gelegt/
vnd herauß geſchwungen/ vnd den Zucker hinein
goſſen.

Mußquetirer-Brod.

NJmme ein halb Pfund Hoͤnig/ ſelbige ſchoͤn
gelaͤutert/ 1. Loth Naͤgl/ 1. Loth Zimmet/
1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Corian-
der/ 2. Muſcatnus/ vnd von 2. Lemoni die Schaͤ-
ler/ diſe Stuck alle groblecht geſchnitten/ vnd in
das warme Hoͤnig gethan/ vnd ein wenig mit dem
Gewuͤrtz ſieden laſſen/ darnach nimb Bachmel/
thue es vnder das Hoͤnig vnd Gewuͤrtz/ mach ein
feſten Taig an/ knet jhn wol ab/ der Taig muß
nichtkalt werden/ ſonſten gehet er nicht zuſam-
men/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/ laß jhn 3.
oder 4. Stund bachen/ oben mehrer Glut als
vnten.

Piſcotten zu machen.

NJmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Haf-
fen/ 12. ſriſche Ayr/ von denſelben die Voͤg-
len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu-
cker/ ruͤhre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb
Pfund Staͤrck/ ein halb Pfund ſchoͤnes Mund-

mehl/
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[8/0014] Koch-Buch. den Safft hinein/ vnd auch das geſchnittene in Zucker geruͤhrt/ vnd die Moͤdel ins Waſſer gelegt/ vnd herauß geſchwungen/ vnd den Zucker hinein goſſen. Mußquetirer-Brod. NJmme ein halb Pfund Hoͤnig/ ſelbige ſchoͤn gelaͤutert/ 1. Loth Naͤgl/ 1. Loth Zimmet/ 1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Corian- der/ 2. Muſcatnus/ vnd von 2. Lemoni die Schaͤ- ler/ diſe Stuck alle groblecht geſchnitten/ vnd in das warme Hoͤnig gethan/ vnd ein wenig mit dem Gewuͤrtz ſieden laſſen/ darnach nimb Bachmel/ thue es vnder das Hoͤnig vnd Gewuͤrtz/ mach ein feſten Taig an/ knet jhn wol ab/ der Taig muß nichtkalt werden/ ſonſten gehet er nicht zuſam- men/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/ laß jhn 3. oder 4. Stund bachen/ oben mehrer Glut als vnten. Piſcotten zu machen. NJmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Haf- fen/ 12. ſriſche Ayr/ von denſelben die Voͤg- len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu- cker/ ruͤhre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb Pfund Staͤrck/ ein halb Pfund ſchoͤnes Mund- mehl/

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 8. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/14>, abgerufen am 23.11.2024.