[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. den Safft hinein/ vnd auch das geschnittene inZucker gerührt/ vnd die Mödel ins Wasser gelegt/ vnd herauß geschwungen/ vnd den Zucker hinein gossen. Mußquetirer-Brod. NJmme ein halb Pfund Hönig/ selbige schön Piscotten zu machen. NJmb 1. Pfund gefähten Zucker in ein Haf- mehl/
Koch-Buch. den Safft hinein/ vnd auch das geſchnittene inZucker geruͤhrt/ vnd die Moͤdel ins Waſſer gelegt/ vnd herauß geſchwungen/ vnd den Zucker hinein goſſen. Mußquetirer-Brod. NJmme ein halb Pfund Hoͤnig/ ſelbige ſchoͤn Piſcotten zu machen. NJmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Haf- mehl/
<TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="3"> <p><pb n="8" facs="#f0014"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> den Safft hinein/ vnd auch das geſchnittene in<lb/> Zucker geruͤhrt/ vnd die Moͤdel ins Waſſer gelegt/<lb/> vnd herauß geſchwungen/ vnd den Zucker hinein<lb/> goſſen.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head> <hi rendition="#b">Mußquetirer-Brod.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme ein halb Pfund Hoͤnig/ ſelbige ſchoͤn<lb/> gelaͤutert/ 1. Loth Naͤgl/ 1. Loth Zimmet/<lb/> 1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Corian-<lb/> der/ 2. Muſcatnus/ vnd von 2. Lemoni die Schaͤ-<lb/> ler/ diſe Stuck alle groblecht geſchnitten/ vnd in<lb/> das warme Hoͤnig gethan/ vnd ein wenig mit dem<lb/> Gewuͤrtz ſieden laſſen/ darnach nimb Bachmel/<lb/> thue es vnder das Hoͤnig vnd Gewuͤrtz/ mach ein<lb/> feſten Taig an/ knet jhn wol ab/ der Taig muß<lb/> nichtkalt werden/ ſonſten gehet er nicht zuſam-<lb/> men/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/ laß jhn 3.<lb/> oder 4. Stund bachen/ oben mehrer Glut als<lb/> vnten.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head> <hi rendition="#b">Piſcotten zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Haf-<lb/> fen/ 12. ſriſche Ayr/ von denſelben die Voͤg-<lb/> len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu-<lb/> cker/ ruͤhre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb<lb/> Pfund Staͤrck/ ein halb Pfund ſchoͤnes Mund-<lb/> <fw type="catch" place="bottom">mehl/</fw><lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [8/0014]
Koch-Buch.
den Safft hinein/ vnd auch das geſchnittene in
Zucker geruͤhrt/ vnd die Moͤdel ins Waſſer gelegt/
vnd herauß geſchwungen/ vnd den Zucker hinein
goſſen.
Mußquetirer-Brod.
NJmme ein halb Pfund Hoͤnig/ ſelbige ſchoͤn
gelaͤutert/ 1. Loth Naͤgl/ 1. Loth Zimmet/
1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Corian-
der/ 2. Muſcatnus/ vnd von 2. Lemoni die Schaͤ-
ler/ diſe Stuck alle groblecht geſchnitten/ vnd in
das warme Hoͤnig gethan/ vnd ein wenig mit dem
Gewuͤrtz ſieden laſſen/ darnach nimb Bachmel/
thue es vnder das Hoͤnig vnd Gewuͤrtz/ mach ein
feſten Taig an/ knet jhn wol ab/ der Taig muß
nichtkalt werden/ ſonſten gehet er nicht zuſam-
men/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/ laß jhn 3.
oder 4. Stund bachen/ oben mehrer Glut als
vnten.
Piſcotten zu machen.
NJmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Haf-
fen/ 12. ſriſche Ayr/ von denſelben die Voͤg-
len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu-
cker/ ruͤhre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb
Pfund Staͤrck/ ein halb Pfund ſchoͤnes Mund-
mehl/
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/14 |
Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 8. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/14>, abgerufen am 03.03.2025. |