[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. muß schönen Spinat nemmen/ vnd lassen sieden/alsdann dasselbige Wasser hinweg gossen/ vnd in ein frisches Wasser gelegt/ vnd außgebald/ vnd vn- der die Mandel gestossen/ nicht gar zu vil/ das rech- te Farb hat/ vnd oben an ein Eiß/ vnd bachen/ auch oben mehr Glut als vnten. Wie man die Ba[u]rn-Krapffen macht. NJmme zwey gantze Ayr/ vnd drey Dotter Ein gutes Confect. NJmme Zucker wie vil du wilst/ vnd laß jhn den B
Koch-Buch. muß ſchoͤnen Spinat nemmen/ vnd laſſen ſieden/alsdann daſſelbige Waſſer hinweg goſſen/ vnd in ein friſches Waſſer gelegt/ vnd außgebald/ vnd vn- der die Mandel geſtoſſen/ nicht gar zu vil/ das rech- te Farb hat/ vnd oben an ein Eiß/ vnd bachen/ auch oben mehr Glut als vnten. Wie man die Ba[u]rn-Krapffen macht. NJmme zwey gantze Ayr/ vnd drey Dotter Ein gutes Confect. NJmme Zucker wie vil du wilſt/ vnd laß jhn den B
<TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="3"> <p><pb facs="#f0013" n="7"/><fw place="top" type="header"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> muß ſchoͤnen Spinat nemmen/ vnd laſſen ſieden/<lb/> alsdann daſſelbige Waſſer hinweg goſſen/ vnd in<lb/> ein friſches Waſſer gelegt/ vnd außgebald/ vnd vn-<lb/> der die Mandel geſtoſſen/ nicht gar zu vil/ das rech-<lb/> te Farb hat/ vnd oben an ein Eiß/ vnd bachen/ auch<lb/> oben mehr Glut als vnten.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head><hi rendition="#b">Wie man die Ba<supplied>u</supplied>rn-Krapffen</hi><lb/> macht.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme zwey gantze Ayr/ vnd drey Dotter<lb/> in ein Haffen/ vnd klopffs gar wol ab/ nimb<lb/> ein halb Pfund Zucker auch in den Haffen/ vnd<lb/> klopffs ein gute halbe Stund/ nimb grob gehackte<lb/> Mandel 4. Loth/ vnd lang geſchnittene Citeroni-<lb/> Schaͤller/ auch Muſcatbluͤhe/ vnd Mehl ſo vil/ daß<lb/> ein duͤnnes Taigl wird/ darnach nichts mehr ge-<lb/> ruͤhrt/ vnd auff Oblat gelegt/ vnd mit Mandel<lb/> geſteckt/ vnd bachen/ oben an mehr Glut/ als vn-<lb/> ten an.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head> <hi rendition="#b">Ein gutes Confect.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme Zucker wie vil du wilſt/ vnd laß jhn<lb/> gar dick ſieden/ biß er hart wird/ wann man<lb/> ein Waſſer traͤff/ nimb lang geſchnittene Mandel/<lb/> Piſtatzi/ Pomerantſchenſchaͤller/ Lemoniſchaͤler/<lb/> Lemoniſafft/ wann man vom Feur nimbt/ ſo druck<lb/> <fw place="bottom" type="sig">B</fw><fw place="bottom" type="catch">den</fw><lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [7/0013]
Koch-Buch.
muß ſchoͤnen Spinat nemmen/ vnd laſſen ſieden/
alsdann daſſelbige Waſſer hinweg goſſen/ vnd in
ein friſches Waſſer gelegt/ vnd außgebald/ vnd vn-
der die Mandel geſtoſſen/ nicht gar zu vil/ das rech-
te Farb hat/ vnd oben an ein Eiß/ vnd bachen/ auch
oben mehr Glut als vnten.
Wie man die Baurn-Krapffen
macht.
NJmme zwey gantze Ayr/ vnd drey Dotter
in ein Haffen/ vnd klopffs gar wol ab/ nimb
ein halb Pfund Zucker auch in den Haffen/ vnd
klopffs ein gute halbe Stund/ nimb grob gehackte
Mandel 4. Loth/ vnd lang geſchnittene Citeroni-
Schaͤller/ auch Muſcatbluͤhe/ vnd Mehl ſo vil/ daß
ein duͤnnes Taigl wird/ darnach nichts mehr ge-
ruͤhrt/ vnd auff Oblat gelegt/ vnd mit Mandel
geſteckt/ vnd bachen/ oben an mehr Glut/ als vn-
ten an.
Ein gutes Confect.
NJmme Zucker wie vil du wilſt/ vnd laß jhn
gar dick ſieden/ biß er hart wird/ wann man
ein Waſſer traͤff/ nimb lang geſchnittene Mandel/
Piſtatzi/ Pomerantſchenſchaͤller/ Lemoniſchaͤler/
Lemoniſafft/ wann man vom Feur nimbt/ ſo druck
den
B
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/13 |
Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 7. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/13>, abgerufen am 06.07.2024. |