[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. die Mandel ab/ man nimbt auch Zucker darzu sosüß mans haben will/ darnach nimbt man Oblat/ vnd schneid Letzelt viereckig/ vnd streicht auff vnd oben ein Wasser-Eyß/ vnd bachs fein schön. Pasterial-Letzelt. AUff ein Pfund Mandel/ ein Pfund Zucker/ die Wie man die Grün-Pätzl/ oder Letzelt- Lauber macht/ oder was man will/ von Pista- tzy-Taig. NJmme gestossene Mandel ein halb Pfund/ muß
Koch-Buch. die Mandel ab/ man nimbt auch Zucker darzu ſoſuͤß mans haben will/ darnach nimbt man Oblat/ vnd ſchneid Letzelt viereckig/ vnd ſtreicht auff vnd oben ein Waſſer-Eyß/ vnd bachs fein ſchoͤn. Paſterial-Letzelt. AUff ein Pfund Mandel/ ein Pfund Zucker/ die Wie man die Gruͤn-Paͤtzl/ oder Letzelt- Lauber macht/ oder was man will/ von Piſta- tzy-Taig. NJmme geſtoſſene Mandel ein halb Pfund/ muß
<TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="3"> <p><pb facs="#f0012" n="6"/><fw place="top" type="header"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> die Mandel ab/ man nimbt auch Zucker darzu ſo<lb/> ſuͤß mans haben will/ darnach nimbt man Oblat/<lb/> vnd ſchneid Letzelt viereckig/ vnd ſtreicht auff vnd<lb/> oben ein Waſſer-Eyß/ vnd bachs fein ſchoͤn.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head> <hi rendition="#b">Paſterial-Letzelt.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">A</hi>Uff ein Pfund Mandel/ ein Pfund Zucker/ die<lb/> Mandel klein geſtoſſen/ vnd den Zucker ſchoͤn<lb/> gefaͤhet/ alsdann ein halbes Pfund Zucker dick ge-<lb/> laͤutert/ vnd die geſtoſſenen Mandel hinein/ vnd ab-<lb/> truͤcknet/ vnd abkuͤhlen laſſen/ darnach mit dem<lb/> halben Pfund Zucker abknetten/ vnd außgemacht/<lb/> vnd fein duͤn außgewalcken/ vnd Letzelt-Moͤdel da-<lb/> ran gedruckt/ vnd zwey Stund laſſen ſtehen/ da-<lb/> mit ſie nicht auß einander rinnen.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head><hi rendition="#b">Wie man die Gruͤn-Paͤtzl/ oder Letzelt-</hi><lb/> Lauber macht/ oder was man will/ von Piſta-<lb/> tzy-Taig.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme geſtoſſene Mandel ein halb Pfund/<lb/> auch gefaͤhten Zucker ein halb Pfund/ nimb<lb/> darvon ein Vierling Zucker vnder die Mandel/ vnd<lb/> in einem Beck abtruͤcknet/ alsdann nimb den an-<lb/> dern Zucker zum truͤckern/ vnd außmachen/ auch ein<lb/> abgeklopffte Ayrklar darunter/ vnd darmit abge-<lb/> macht/ man macht den Taig mit Spinaͤt/ man<lb/> <fw place="bottom" type="catch">muß</fw><lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [6/0012]
Koch-Buch.
die Mandel ab/ man nimbt auch Zucker darzu ſo
ſuͤß mans haben will/ darnach nimbt man Oblat/
vnd ſchneid Letzelt viereckig/ vnd ſtreicht auff vnd
oben ein Waſſer-Eyß/ vnd bachs fein ſchoͤn.
Paſterial-Letzelt.
AUff ein Pfund Mandel/ ein Pfund Zucker/ die
Mandel klein geſtoſſen/ vnd den Zucker ſchoͤn
gefaͤhet/ alsdann ein halbes Pfund Zucker dick ge-
laͤutert/ vnd die geſtoſſenen Mandel hinein/ vnd ab-
truͤcknet/ vnd abkuͤhlen laſſen/ darnach mit dem
halben Pfund Zucker abknetten/ vnd außgemacht/
vnd fein duͤn außgewalcken/ vnd Letzelt-Moͤdel da-
ran gedruckt/ vnd zwey Stund laſſen ſtehen/ da-
mit ſie nicht auß einander rinnen.
Wie man die Gruͤn-Paͤtzl/ oder Letzelt-
Lauber macht/ oder was man will/ von Piſta-
tzy-Taig.
NJmme geſtoſſene Mandel ein halb Pfund/
auch gefaͤhten Zucker ein halb Pfund/ nimb
darvon ein Vierling Zucker vnder die Mandel/ vnd
in einem Beck abtruͤcknet/ alsdann nimb den an-
dern Zucker zum truͤckern/ vnd außmachen/ auch ein
abgeklopffte Ayrklar darunter/ vnd darmit abge-
macht/ man macht den Taig mit Spinaͤt/ man
muß
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/12 |
Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 6. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/12>, abgerufen am 08.01.2025. |