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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
Den frischen Hausen abzusieden.

MAn soll die Stuck nicht gar zu dick schnei-
den/ sauber waschen/ vnd ein weil im Was-
ser ligen lassen/ darnach in wol gesaltzenen Was-
ser sieden lassen biß genug ist/ darnach herauß le-
gen/ vnd ein heissen Essig darauff giessen/ vnd
zermilten Pfeffer darauff strähen/ vnd fein warm
anrichten; oder will man jhn kalt geben/ so last
man den Essig daran/ vnd thut Petersil darauff
legen.

Ein Biber-Schweiff zu kochen.

MAn soll den Biber-Schweiff sambt den Ta-
tzen übersieden/ biß die obere Haut herab
gehet/ darnach in gesaltzenen Wasser wider sieden
ungefähr drey Stund/ biß er weiß wird/ vnd wann
er die andere Haut läst/ soll man jhn säubern/ vnd
so er schier gesotten ist/ Essig/ Safferan/ Zucker vnd
anders Gewürtz darzu thun; man mag auch ge-
saltzene Lemoni darbey sieden.

Die Schildkrotten gar gut zu
kochen.

NJmme die Schildkrotten/ hack jhnen Köpff/
Füß/ vnd Schweiff ab/ sieds in einem Was-

ser
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Koch-Buch.
Den friſchen Hauſen abzuſieden.

MAn ſoll die Stuck nicht gar zu dick ſchnei-
den/ ſauber waſchen/ vnd ein weil im Waſ-
ſer ligen laſſen/ darnach in wol geſaltzenen Waſ-
ſer ſieden laſſen biß genug iſt/ darnach herauß le-
gen/ vnd ein heiſſen Eſſig darauff gieſſen/ vnd
zermilten Pfeffer darauff ſtraͤhen/ vnd fein warm
anrichten; oder will man jhn kalt geben/ ſo laſt
man den Eſſig daran/ vnd thut Peterſil darauff
legen.

Ein Biber-Schweiff zu kochen.

MAn ſoll den Biber-Schweiff ſambt den Ta-
tzen uͤberſieden/ biß die obere Haut herab
gehet/ darnach in geſaltzenen Waſſer wider ſieden
ungefaͤhr drey Stund/ biß er weiß wird/ vnd wann
er die andere Haut laͤſt/ ſoll man jhn ſaͤubern/ vnd
ſo er ſchier geſotten iſt/ Eſſig/ Safferan/ Zucker vnd
anders Gewuͤrtz darzu thun; man mag auch ge-
ſaltzene Lemoni darbey ſieden.

Die Schildkrotten gar gut zu
kochen.

NJmme die Schildkrotten/ hack jhnen Koͤpff/
Fuͤß/ vnd Schweiff ab/ ſieds in einem Waſ-

ſer
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[113/0119] Koch-Buch. Den friſchen Hauſen abzuſieden. MAn ſoll die Stuck nicht gar zu dick ſchnei- den/ ſauber waſchen/ vnd ein weil im Waſ- ſer ligen laſſen/ darnach in wol geſaltzenen Waſ- ſer ſieden laſſen biß genug iſt/ darnach herauß le- gen/ vnd ein heiſſen Eſſig darauff gieſſen/ vnd zermilten Pfeffer darauff ſtraͤhen/ vnd fein warm anrichten; oder will man jhn kalt geben/ ſo laſt man den Eſſig daran/ vnd thut Peterſil darauff legen. Ein Biber-Schweiff zu kochen. MAn ſoll den Biber-Schweiff ſambt den Ta- tzen uͤberſieden/ biß die obere Haut herab gehet/ darnach in geſaltzenen Waſſer wider ſieden ungefaͤhr drey Stund/ biß er weiß wird/ vnd wann er die andere Haut laͤſt/ ſoll man jhn ſaͤubern/ vnd ſo er ſchier geſotten iſt/ Eſſig/ Safferan/ Zucker vnd anders Gewuͤrtz darzu thun; man mag auch ge- ſaltzene Lemoni darbey ſieden. Die Schildkrotten gar gut zu kochen. NJmme die Schildkrotten/ hack jhnen Koͤpff/ Fuͤß/ vnd Schweiff ab/ ſieds in einem Waſ- ſer P 2

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 113. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/119>, abgerufen am 22.12.2024.