[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Hand voll Weinbeerl/ Zimmet/ vnd Nägelstup/aber die Säuere muß fürschlagen/ dises alles fein in einem Häfferl gesotten/ vnd über die Ferchen gossen/ wann mans anricht fein Lorbeer-Blätter darzu gelegt. Geselchte Fisch zu kochen. MAn soll Petersil-Wurtzel nemmen/ sie in ei- Den frischen Hausen zu braten. MAn soll fein dünne Schnittel schneiden/ vnd Den
Koch-Buch. Hand voll Weinbeerl/ Zimmet/ vnd Naͤgelſtup/aber die Saͤuere muß fuͤrſchlagen/ diſes alles fein in einem Haͤfferl geſotten/ vnd uͤber die Ferchen goſſen/ wann mans anricht fein Lorbeer-Blaͤtter darzu gelegt. Geſelchte Fiſch zu kochen. MAn ſoll Peterſil-Wurtzel nemmen/ ſie in ei- Den friſchen Hauſen zu braten. MAn ſoll fein duͤnne Schnittel ſchneiden/ vnd Den
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Koch-Buch.
Hand voll Weinbeerl/ Zimmet/ vnd Naͤgelſtup/
aber die Saͤuere muß fuͤrſchlagen/ diſes alles fein
in einem Haͤfferl geſotten/ vnd uͤber die Ferchen
goſſen/ wann mans anricht fein Lorbeer-Blaͤtter
darzu gelegt.
Geſelchte Fiſch zu kochen.
MAn ſoll Peterſil-Wurtzel nemmen/ ſie in ei-
ner Arbesſuppen gar weich ſieden/ darnach
ein geribene Semmel fein groblecht in dem
Schmaltz roͤſten/ vnd darzu thun/ den Fiſch muß
man waſchen daß er nicht verſaltzen ſey/ vnd in die
Suppen legen/ vnd zu recht ſieden; darnach ein
gutes Stuck Butter/ zermilten Pfeffer/ vnd Muſ-
catbluͤhe darzu legen/ die Peterſil-Wurtzel muͤſſen
vil ſeyn/ aber man muß nicht gar vil Suppen da-
ran machen.
Den friſchen Hauſen zu braten.
MAn ſoll fein duͤnne Schnittel ſchneiden/ vnd
einſaltzen/ vnd auff einem Roſt fein gemach
braten/ vnd immerzu mit friſchen Butter beſtrei-
chen/ darnach mit Zimmet vnd Naͤgelein beſtecken/
vnd fein warm auff den Tiſch geben/ drucken oder
in einem Suͤppel.
Den
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 112. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/118>, abgerufen am 28.07.2024. |