[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. den/ sonsten fällts herab/ darnach soll mans feinbraten wie sonst ein Brätl/ hernach ein Stuck Butter zerlassen/ saurn Lemonisafft oder Rosen- Essig darein giessen/ vnd pfeffern/ vnd es immer- zu begiessen biß schier gar hart/ wann mans zum letzten begiest/ soll mans ein wenig mit geribener Semmel besträhen/ vnd auff grüne Blätter an- richten/ vnd ein sauern Pomerantschen von einan- der schneiden/ vnd darzu legen. Scheiden einzumachen. MAn muß die Scheiden im heissen Wasser Den
Koch-Buch. den/ ſonſten faͤllts herab/ darnach ſoll mans feinbraten wie ſonſt ein Braͤtl/ hernach ein Stuck Butter zerlaſſen/ ſaurn Lemoniſafft oder Roſen- Eſſig darein gieſſen/ vnd pfeffern/ vnd es immer- zu begieſſen biß ſchier gar hart/ wann mans zum letzten begieſt/ ſoll mans ein wenig mit geribener Semmel beſtraͤhen/ vnd auff gruͤne Blaͤtter an- richten/ vnd ein ſauern Pomerantſchen von einan- der ſchneiden/ vnd darzu legen. Scheiden einzumachen. MAn muß die Scheiden im heiſſen Waſſer Den
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Koch-Buch.
den/ ſonſten faͤllts herab/ darnach ſoll mans fein
braten wie ſonſt ein Braͤtl/ hernach ein Stuck
Butter zerlaſſen/ ſaurn Lemoniſafft oder Roſen-
Eſſig darein gieſſen/ vnd pfeffern/ vnd es immer-
zu begieſſen biß ſchier gar hart/ wann mans zum
letzten begieſt/ ſoll mans ein wenig mit geribener
Semmel beſtraͤhen/ vnd auff gruͤne Blaͤtter an-
richten/ vnd ein ſauern Pomerantſchen von einan-
der ſchneiden/ vnd darzu legen.
Scheiden einzumachen.
MAn muß die Scheiden im heiſſen Waſſer
ſchleimen wie ein Rutten/ vnd Stuͤcklein
darauß machen/ allein den Schweiff laͤſt man ei-
ner halben Elen lang gantz/ den braucht man her-
nach zum braten; die Stuck ſoll man einſaltzen/
darnach nemmen zimblich vil Perchtramb/ Peter-
ſil-Kraut/ vnd Wurtzel/ vnd ein Semmelſchmol-
len/ daran ſoll man gieſſen ein Arbes-Suppen/
vnd ſieden laſſen biß alles weich wird/ vnd durch-
ſchlagen/ vnd mit allerley Gewuͤrtz gewuͤrtzen/ die
Scheiden darein legen/ vnd gilben/ wann mans
will anrichten/ ein guten Brocken Butter
darein legen.
Den
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 109. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/115>, abgerufen am 03.03.2025. |