[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Safferan/ Jmber/ Zucker/ vnd klein geschnitteneLemoni darein thun/ mit einander sieden/ den Fisch darein thun/ vnd ein Suth lassen thun. Hechten-Köchel zu machen. MAn soll das Hechtel am Rucken auffthun/ Hechten in Oel zu kochen. MAn soll den Hechten schüpen/ vnd zu Stu- Oel O
Koch-Buch. Safferan/ Jmber/ Zucker/ vnd klein geſchnitteneLemoni darein thun/ mit einander ſieden/ den Fiſch darein thun/ vnd ein Suth laſſen thun. Hechten-Koͤchel zu machen. MAn ſoll das Hechtel am Rucken auffthun/ Hechten in Oel zu kochen. MAn ſoll den Hechten ſchuͤpen/ vnd zu Stu- Oel O
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Koch-Buch.
Safferan/ Jmber/ Zucker/ vnd klein geſchnittene
Lemoni darein thun/ mit einander ſieden/ den
Fiſch darein thun/ vnd ein Suth laſſen thun.
Hechten-Koͤchel zu machen.
MAn ſoll das Hechtel am Rucken auffthun/
das Jngeweid herauß/ vnd es von einander
thun/ einſaltzen/ vnd es hernach auff einen Roſt
legen/ darnach ſoll man Butter nemmen/ auch Eſ-
ſig vnd Gewuͤrtz/ den Butter im Eſſig zergehen
laſſen/ vnd Roſmarin-Staͤudel darein legen/ das
Hechtel offt damit beſtreichen biß er gebraten iſt/
darnach die ubrige Suppen darauff gieſſen/ vnd
alſo auff den Tiſch geben.
Hechten in Oel zu kochen.
MAn ſoll den Hechten ſchuͤpen/ vnd zu Stu-
cken machen/ vnd einſaltzen/ darnach ſoll
man Oel in einer Pfann hitzen/ vnd abſchroͤcken/
ein gute Gauffen voll Zwiffel ſchnittlich ſchneiden/
darinn roͤſten daß er fein lind vnd gelb wird/
damit auch roͤſten ein Hand voll geribene Sem-
mel/ vnd ein gute Arbes-Suppen ſo vil genug iſt
daran gieſſen/ vnd vil zermilten Pfeffer darzu
thun/ den Fiſch zuvor abſieden/ oder in das heiſſe
Oel
O
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 103. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/109>, abgerufen am 03.03.2025. |