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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
Safferan/ Jmber/ Zucker/ vnd klein geschnittene
Lemoni darein thun/ mit einander sieden/ den
Fisch darein thun/ vnd ein Suth lassen thun.

Hechten-Köchel zu machen.

MAn soll das Hechtel am Rucken auffthun/
das Jngeweid herauß/ vnd es von einander
thun/ einsaltzen/ vnd es [h]ernach auff einen Rost
legen/ darnach soll man Butter nemmen/ auch Es-
sig vnd Gewürtz/ den Butter im Essig zergehen
lassen/ vnd Rosmarin-Stäudel darein legen/ das
Hechtel offt damit bestreichen biß er gebraten ist/
darnach die ubrige Suppen darauff giessen/ vnd
also auff den Tisch geben.

Hechten in Oel zu kochen.

MAn soll den Hechten schüpen/ vnd zu Stu-
cken machen/ vnd einsaltzen/ darnach soll
man Oel in einer Pfann hitzen/ vnd abschröcken/
ein gute Gauffen voll Zwiffel schnittlich schneiden/
darinn rösten daß er fein lind vnd gelb wird/
damit auch rösten ein Hand voll geribene Sem-
mel/ vnd ein gute Arbes-Suppen so vil genug ist
daran giessen/ vnd vil zermilten Pfeffer darzu
thun/ den Fisch zuvor absieden/ oder in das heisse

Oel
O

Koch-Buch.
Safferan/ Jmber/ Zucker/ vnd klein geſchnittene
Lemoni darein thun/ mit einander ſieden/ den
Fiſch darein thun/ vnd ein Suth laſſen thun.

Hechten-Koͤchel zu machen.

MAn ſoll das Hechtel am Rucken auffthun/
das Jngeweid herauß/ vnd es von einander
thun/ einſaltzen/ vnd es [h]ernach auff einen Roſt
legen/ darnach ſoll man Butter nemmen/ auch Eſ-
ſig vnd Gewuͤrtz/ den Butter im Eſſig zergehen
laſſen/ vnd Roſmarin-Staͤudel darein legen/ das
Hechtel offt damit beſtreichen biß er gebraten iſt/
darnach die ubrige Suppen darauff gieſſen/ vnd
alſo auff den Tiſch geben.

Hechten in Oel zu kochen.

MAn ſoll den Hechten ſchuͤpen/ vnd zu Stu-
cken machen/ vnd einſaltzen/ darnach ſoll
man Oel in einer Pfann hitzen/ vnd abſchroͤcken/
ein gute Gauffen voll Zwiffel ſchnittlich ſchneiden/
darinn roͤſten daß er fein lind vnd gelb wird/
damit auch roͤſten ein Hand voll geribene Sem-
mel/ vnd ein gute Arbes-Suppen ſo vil genug iſt
daran gieſſen/ vnd vil zermilten Pfeffer darzu
thun/ den Fiſch zuvor abſieden/ oder in das heiſſe

Oel
O
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[103/0109] Koch-Buch. Safferan/ Jmber/ Zucker/ vnd klein geſchnittene Lemoni darein thun/ mit einander ſieden/ den Fiſch darein thun/ vnd ein Suth laſſen thun. Hechten-Koͤchel zu machen. MAn ſoll das Hechtel am Rucken auffthun/ das Jngeweid herauß/ vnd es von einander thun/ einſaltzen/ vnd es hernach auff einen Roſt legen/ darnach ſoll man Butter nemmen/ auch Eſ- ſig vnd Gewuͤrtz/ den Butter im Eſſig zergehen laſſen/ vnd Roſmarin-Staͤudel darein legen/ das Hechtel offt damit beſtreichen biß er gebraten iſt/ darnach die ubrige Suppen darauff gieſſen/ vnd alſo auff den Tiſch geben. Hechten in Oel zu kochen. MAn ſoll den Hechten ſchuͤpen/ vnd zu Stu- cken machen/ vnd einſaltzen/ darnach ſoll man Oel in einer Pfann hitzen/ vnd abſchroͤcken/ ein gute Gauffen voll Zwiffel ſchnittlich ſchneiden/ darinn roͤſten daß er fein lind vnd gelb wird/ damit auch roͤſten ein Hand voll geribene Sem- mel/ vnd ein gute Arbes-Suppen ſo vil genug iſt daran gieſſen/ vnd vil zermilten Pfeffer darzu thun/ den Fiſch zuvor abſieden/ oder in das heiſſe Oel O

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 103. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/109>, abgerufen am 21.11.2024.