[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Ein Ungarisch überschlagenes Pastetel. NJmme ein schönes weisses Mehl/ daß nicht Mandel-Pastetl zu machen. NJmme Mandel/ schöle sie/ stoß in einem Mör- N 2
Koch-Buch. Ein Ungariſch uͤberſchlagenes Paſtetel. NJmme ein ſchoͤnes weiſſes Mehl/ daß nicht Mandel-Paſtetl zu machen. NJmme Mandel/ ſchoͤle ſie/ ſtoß in einem Moͤr- N 2
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Koch-Buch.
Ein Ungariſch uͤberſchlagenes
Paſtetel.
NJmme ein ſchoͤnes weiſſes Mehl/ daß nicht
nachlaͤſt/ ſondern fein roͤſch iſt/ vnd nimb ein
guten ſuͤſſen Milchram/ ſchneid ein guten friſchen
Butter darunter/ doch daß deß Butters mehr ſeye
als deß Milchrambs/ laß ein wenig zergehen bey
einem Gluͤtl/ doch fein kuͤhl/ daß der Butter fein
ſchmaltzig wird/ vnd wanns alſo vnder einander
zergangen iſt/ ſo ſchlag Ayrdotter darunter 8. oder
10. ruͤhrs vnder einander ab/ vnd gieß diß alles in
das Mehl/ vnd mach den Taig ab/ doch daß man
nicht zu lang daran knoͤtet/ walg ein Blat auß ſo
groß als die Paſteten ſeyn muß/ aber nicht zu duͤnn/
eines guten zwerchen Fingers dick muß der Taig
ſeyn/ vnd fuͤll darnach ein gehacktes Fleiſch da-
rein/ oder ein Laͤmeres Biegl daß fein uͤberbrent/
vnd mit Eſſig beſprengt iſt/ ſchlag den Taig daruͤ-
ber/ vnd bachs fein kuͤhl/ wanns halb bachen iſt/
mit Ayrdotter beſtreichen
Mandel-Paſtetl zu machen.
NJmme Mandel/ ſchoͤle ſie/ ſtoß in einem
Moͤr-
N 2
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 97. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/103>, abgerufen am 03.03.2025. |