[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. auff ein Leg Hechten/ vnd ein Leg Butter/ vnddas so offt biß das Pastetel voll wird/ darnach ein gute Arbes-Suppen daran giessen/ zugemacht/ vnd also bachen. Fleisch-Pastetel zu machen. MAn soll ein marbes Kälbernes/ oder Hen- auff
Koch-Buch. auff ein Leg Hechten/ vnd ein Leg Butter/ vnddas ſo offt biß das Paſtetel voll wird/ darnach ein gute Arbes-Suppen daran gieſſen/ zugemacht/ vnd alſo bachen. Fleiſch-Paſtetel zu machen. MAn ſoll ein marbes Kaͤlbernes/ oder Hen- auff
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Koch-Buch.
auff ein Leg Hechten/ vnd ein Leg Butter/ vnd
das ſo offt biß das Paſtetel voll wird/ darnach ein
gute Arbes-Suppen daran gieſſen/ zugemacht/
vnd alſo bachen.
Fleiſch-Paſtetel zu machen.
MAn ſoll ein marbes Kaͤlbernes/ oder Hen-
nen-Braͤt nemmen/ vnd zimblich/ aber nit
zuvil/ Kaͤlberne oder Rinderne Feiſten/ vnd ſol-
ches alles auff das kleineſt ſo moͤglich iſt/ durch
einander hacken/ vnd ſaltzen/ darnach ein Sem-
mel in ein obere Milch/ oder Fleiſchſuppen ge-
weicht/ wider wol außdrucken/ vnd zwey Ayr-
dotter darzu thun/ vnd alles wol in einem Moͤr-
ſer zerſtoſſen/ ſo wirds ein Taig/ darvon kan man
mehr/ oder nur ein Paſtetel auffſetzen/ vnd am
Boden da mans darauff ſetzt/ ein kaͤlbernes Netz
legen/ oder ein Taigblaͤtl/ darnach ſolle man Ko-
paun- oder Huͤner-Leber die in vil Waͤſſern/ daß
ſie ſchoͤn weiß werden/ außgewaͤſſert ſeyn/ ſolche
in ein gar heiſſes Schmaltz werffen/ vnd ſtracks
wider herauß thun/ vnd gar ein wenig ſaltzen/
vnd pfeffern/ vnd gruͤnes Kraͤutel daran ſchnei-
den/ vnd ein geſaͤuerten Lemoni hacken/ vil But-
ter am Boden legen/ den gehackten Lemoni dar-
auff
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 94. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/100>, abgerufen am 03.03.2025. |