N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. deß
Specks Butter und Oepffel für den Zwiffel/in alle Pasteten/ ist auch gar gut das Kräutlein Hertzenfreund/ so man Pfefferkräutl nennt; man kans auch von einem Wildprät-Braten also machen/ aber das muß man spicken. Das Pfefferl zu der Pasteten oder andern Sachen. MAn soll ein Zwiffelhäuptl
nemmen/ und ein Koch-Buch. deß
Specks Butter und Oepffel fuͤr den Zwiffel/in alle Pasteten/ ist auch gar gut das Kraͤutlein Hertzenfreund/ so man Pfefferkraͤutl nennt; man kans auch von einem Wildpraͤt-Braten also machen/ aber das muß man spicken. Das Pfefferl zu der Pasteten oder andern Sachen. MAn soll ein Zwiffelhaͤuptl
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Koch-Buch.
deß Specks Butter und Oepffel fuͤr den Zwiffel/
in alle Pasteten/ ist auch gar gut das Kraͤutlein
Hertzenfreund/ so man Pfefferkraͤutl nennt; man
kans auch von einem Wildpraͤt-Braten also
machen/ aber das muß man spicken.
Das Pfefferl zu der Pasteten oder
andern Sachen.
MAn soll ein Zwiffelhaͤuptl nemmen/ und ein
sauren Apffel gar klein hacken/ und ein ge-
ribenes rockes Brod nemmen/ und das alles fein
in ein wenig Schmaltz nur ein wenig roͤsten/ dar-
nach das Schmaltz außdrucken/ und es in ein
Haͤfferl thun/ darzu ein Schweiß von Huͤnern
oder Spenfaͤrl/ oder von wo mans haben kan/
darein an Essig so vil daß zimblich sauer wird/
und sieden lassen/ darnach durchschlagen/ und
Zucker/ Zimmet/ und Naͤgelstuß daran thun/
nur so vil Zucker daß dannoch die Saͤuere fein
fuͤrschlaͤgt; ist es zu dick/ so kan man Wein und
Wasser nachgiessen/ oder ein Fleischsuppen/ hat
man kein Schweiß/ so nemme man Weixel-
Salsen/ oder duͤrre Weixel.
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Jurgita Baranauskaite, Justus-Liebig-Universität: Konvertierung nach DTA-Basisformat
(2013-07-30T11:00:00Z)
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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