N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. Kapaun-Müßl zu machen. MAn soll von einem gesottenen Kapaun nur Schüssel-Koch zu machen von Mandel. MAn soll zwey Hand voll Mandtel auff
das Koch-Buch. Kapaun-Muͤßl zu machen. MAn soll von einem gesottenen Kapaun nur Schuͤssel-Koch zu machen von Mandel. MAn soll zwey Hand voll Mandtel auff
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Koch-Buch.
Kapaun-Muͤßl zu machen.
MAn soll von einem gesottenen Kapaun nur
das Braͤt und March nemmen/ solches auff
das aller kleinest so muͤglich ist/ hacken/ darnach
ein gutes baͤtes Sem̃el-Schnittel in gute Fleisch-
Suppen weichen/ und auch darunter hacken/
auch eins oder zwey frische Ayer/ nach dem man
vil macht/ die fein lehn gesotten seyn/ als wann
mans essen wolt/ auch darunter hacken sambt dem
Weissen/ das soll man von der Schalen herab
schaben/ je kleiner mans hackt/ je besser ist es;
darnach wann man schier essen will/ muß man
gar ein gute Fleischsuppen daran giessen/ doch
nicht zu vil/ daß fein dicklet wird wie ein Binaͤdl/
hernach auff ein Gluͤtl gesetzt/ und alleweil ge-
ruͤhrt biß fein heiß wird; es muß aber nicht sie-
den/ es wird sonst hart/ es wird huͤbsch weiß/ und
gar gut.
Schuͤssel-Koch zu machen von
Mandel.
MAn soll zwey Hand voll Mandtel auff das
kleinest bereiten/ wol zuckern/ und vier Ayr
in obere Milch zerschlagen/ und daran giessen/
daß in der Dicken sey wie ein Strauben-Taig/
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 81. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/83>, abgerufen am 28.07.2024. |