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N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.

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Koch-Buch.
Kapaun-Müßl zu machen.

MAn soll von einem gesottenen Kapaun nur
das Brät und March nemmen/ solches auff
das aller kleinest so müglich ist/ hacken/ darnach
ein gutes bätes Semmel-Schnittel in gute Fleisch-
Suppen weichen/ und auch darunter hacken/
auch eins oder zwey frische Ayer/ nach dem man
vil macht/ die fein lehn gesotten seyn/ als wann
mans essen wolt/ auch darunter hacken sambt dem
Weissen/ das soll man von der Schalen herab
schaben/ je kleiner mans hackt/ je besser ist es;
darnach wann man schier essen will/ muß man
gar ein gute Fleischsuppen daran giessen/ doch
nicht zu vil/ daß fein dicklet wird wie ein Binädl/
hernach auff ein Glütl gesetzt/ und alleweil ge-
rührt biß fein heiß wird; es muß aber nicht sie-
den/ es wird sonst hart/ es wird hübsch weiß/ und
gar gut.

Schüssel-Koch zu machen von
Mandel.

MAn soll zwey Hand voll Mandtel auff das
kleinest bereiten/ wol zuckern/ und vier Ayr
in obere Milch zerschlagen/ und daran giessen/
daß in der Dicken sey wie ein Strauben-Taig/

Koch-Buch.
Kapaun-Muͤßl zu machen.

MAn soll von einem gesottenen Kapaun nur
das Braͤt und March nemmen/ solches auff
das aller kleinest so muͤglich ist/ hacken/ darnach
ein gutes baͤtes Sem̃el-Schnittel in gute Fleisch-
Suppen weichen/ und auch darunter hacken/
auch eins oder zwey frische Ayer/ nach dem man
vil macht/ die fein lehn gesotten seyn/ als wann
mans essen wolt/ auch darunter hacken sambt dem
Weissen/ das soll man von der Schalen herab
schaben/ je kleiner mans hackt/ je besser ist es;
darnach wann man schier essen will/ muß man
gar ein gute Fleischsuppen daran giessen/ doch
nicht zu vil/ daß fein dicklet wird wie ein Binaͤdl/
hernach auff ein Gluͤtl gesetzt/ und alleweil ge-
ruͤhrt biß fein heiß wird; es muß aber nicht sie-
den/ es wird sonst hart/ es wird huͤbsch weiß/ und
gar gut.

Schuͤssel-Koch zu machen von
Mandel.

MAn soll zwey Hand voll Mandtel auff das
kleinest bereiten/ wol zuckern/ und vier Ayr
in obere Milch zerschlagen/ und daran giessen/
daß in der Dicken sey wie ein Strauben-Taig/

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[81/0083] Koch-Buch. Kapaun-Muͤßl zu machen. MAn soll von einem gesottenen Kapaun nur das Braͤt und March nemmen/ solches auff das aller kleinest so muͤglich ist/ hacken/ darnach ein gutes baͤtes Sem̃el-Schnittel in gute Fleisch- Suppen weichen/ und auch darunter hacken/ auch eins oder zwey frische Ayer/ nach dem man vil macht/ die fein lehn gesotten seyn/ als wann mans essen wolt/ auch darunter hacken sambt dem Weissen/ das soll man von der Schalen herab schaben/ je kleiner mans hackt/ je besser ist es; darnach wann man schier essen will/ muß man gar ein gute Fleischsuppen daran giessen/ doch nicht zu vil/ daß fein dicklet wird wie ein Binaͤdl/ hernach auff ein Gluͤtl gesetzt/ und alleweil ge- ruͤhrt biß fein heiß wird; es muß aber nicht sie- den/ es wird sonst hart/ es wird huͤbsch weiß/ und gar gut. Schuͤssel-Koch zu machen von Mandel. MAn soll zwey Hand voll Mandtel auff das kleinest bereiten/ wol zuckern/ und vier Ayr in obere Milch zerschlagen/ und daran giessen/ daß in der Dicken sey wie ein Strauben-Taig/

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Zitationshilfe: N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 81. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/83>, abgerufen am 13.11.2024.