N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. chen/
darnach klein hacken/ drey Ayr/ ein süssenRam/ ein wenig geribene Semmel/ auch Zucker und Zimmet darein rühren/ hernach in ein Reindl ein wenig Schmaltz lassen heiß werden/ und dar- ein schütten/ unten und oben Glut geben. Das auffgangene Kitten-Koch. MAn soll die Kitten in Wasser gar weich sie- Koch-Buch. chen/
darnach klein hacken/ drey Ayr/ ein suͤssenRam/ ein wenig geribene Semmel/ auch Zucker und Zimmet darein ruͤhren/ hernach in ein Reindl ein wenig Schmaltz lassen heiß werden/ und dar- ein schuͤtten/ unten und oben Glut geben. Das auffgangene Kitten-Koch. MAn soll die Kitten in Wasser gar weich sie- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0082" n="80"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> chen/ darnach klein hacken/ drey Ayr/ ein suͤssen<lb/> Ram/ ein wenig geribene Semmel/ auch Zucker<lb/> und Zimmet darein ruͤhren/ hernach in ein Reindl<lb/> ein wenig Schmaltz lassen heiß werden/ und dar-<lb/> ein schuͤtten/ unten und oben Glut geben.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Das auffgangene Kitten-Koch.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll die Kitten in Wasser gar weich sie-<lb/> den/ und durchschlagen/ dasselbe auff ein<lb/> Schuͤssel thun/ und wol zuckern/ unter den Zucker<lb/> lang und wol ruͤhren; darnach von zwey oder<lb/> drey neu gelegten Ayern die Klar nemmen/ und<lb/> wol abspeitlen daß lauter faimb wird/ von disem<lb/> soll man nach und nach in die Kitten thun/ und<lb/> immerzu wol ruͤhren/ je laͤnger mans ruͤhrt/ je<lb/> schoͤner wird es; zu letzt soll man ein wenig gar<lb/> klein geschnittene Lemonischalen darunter ruͤhren/<lb/> und wann man gleich will anrichten/ soll man ein<lb/> Schuͤssel mit Schmaltz schmieren/ und das Koch<lb/> darein richten/ fein hoch auff einander wie ein<lb/> Schneemilch/ und in Pasteten-Ofen oder Pfan-<lb/> nen setzen/ es bacht sich gar bald; der Ofen muß<lb/> nicht heiß seyn/ wañ mans zu fruͤhe bacht so falts<lb/> wider nider/ oben auff soll man vil Zucker straͤhen.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [80/0082]
Koch-Buch.
chen/ darnach klein hacken/ drey Ayr/ ein suͤssen
Ram/ ein wenig geribene Semmel/ auch Zucker
und Zimmet darein ruͤhren/ hernach in ein Reindl
ein wenig Schmaltz lassen heiß werden/ und dar-
ein schuͤtten/ unten und oben Glut geben.
Das auffgangene Kitten-Koch.
MAn soll die Kitten in Wasser gar weich sie-
den/ und durchschlagen/ dasselbe auff ein
Schuͤssel thun/ und wol zuckern/ unter den Zucker
lang und wol ruͤhren; darnach von zwey oder
drey neu gelegten Ayern die Klar nemmen/ und
wol abspeitlen daß lauter faimb wird/ von disem
soll man nach und nach in die Kitten thun/ und
immerzu wol ruͤhren/ je laͤnger mans ruͤhrt/ je
schoͤner wird es; zu letzt soll man ein wenig gar
klein geschnittene Lemonischalen darunter ruͤhren/
und wann man gleich will anrichten/ soll man ein
Schuͤssel mit Schmaltz schmieren/ und das Koch
darein richten/ fein hoch auff einander wie ein
Schneemilch/ und in Pasteten-Ofen oder Pfan-
nen setzen/ es bacht sich gar bald; der Ofen muß
nicht heiß seyn/ wañ mans zu fruͤhe bacht so falts
wider nider/ oben auff soll man vil Zucker straͤhen.
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/82 |
Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 80. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/82>, abgerufen am 06.07.2024. |