N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. darmit abgemacht/ auch ein Brocken
Semmel-Schmollen die in der Milch geweicht ist/ dises alles unter einander gerührt/ und auff ein Blat gestrichen/ mach ein Reiff herumb/ und also ba- chen. Ein gar gutes Mandel-Koch. MAn soll nemmen ein halb Pfund gar klein Koch-Buch. darmit abgemacht/ auch ein Brocken
Semmel-Schmollen die in der Milch geweicht ist/ dises alles unter einander geruͤhrt/ und auff ein Blat gestrichen/ mach ein Reiff herumb/ und also ba- chen. Ein gar gutes Mandel-Koch. MAn soll nemmen ein halb Pfund gar klein <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0080" n="78"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> darmit abgemacht/ auch ein Brocken Semmel-<lb/> Schmollen die in der Milch geweicht ist/ dises<lb/> alles unter einander geruͤhrt/ und auff ein Blat<lb/> gestrichen/ mach ein Reiff herumb/ und also ba-<lb/> chen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Ein gar gutes Mandel-Koch.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll nemmen ein halb Pfund gar klein<lb/> bereite Mandel/ mit frischen Wasser/ und<lb/> geweichte Semmel in guter Milch darunter gies-<lb/> sen/ darnach ein weite zihnene Schuͤssel nemmen/<lb/> ein zimblich groß Stuck Butter darein zerbro-<lb/> cken/ und in der Schuͤssel gleich zergehen lassen/<lb/> darnach die Mandel in die Schuͤssel gethan/ dar-<lb/> an schlagen zwey gantze Ayr/ und von siben Ay-<lb/> ern den Dotter/ wol zuckern/ und ruͤhren auff der<lb/> Glut/ so gehts fein schoͤn auff/ und wird weiß;<lb/> darnach in einem Pfaͤndl ein wenig Schmaltz gar<lb/> heiß lassen werden/ und darein brennen/ und alle-<lb/> weil ruͤhren/ darnach ein andere Schuͤssel nem-<lb/> men/ ein wenig Butter darinn zergehen lassen/<lb/> das Koch darein schuͤtten/ daß unten und oben<lb/> fein braun wird; man mag auch ein<lb/> Eiß darauff machen.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [78/0080]
Koch-Buch.
darmit abgemacht/ auch ein Brocken Semmel-
Schmollen die in der Milch geweicht ist/ dises
alles unter einander geruͤhrt/ und auff ein Blat
gestrichen/ mach ein Reiff herumb/ und also ba-
chen.
Ein gar gutes Mandel-Koch.
MAn soll nemmen ein halb Pfund gar klein
bereite Mandel/ mit frischen Wasser/ und
geweichte Semmel in guter Milch darunter gies-
sen/ darnach ein weite zihnene Schuͤssel nemmen/
ein zimblich groß Stuck Butter darein zerbro-
cken/ und in der Schuͤssel gleich zergehen lassen/
darnach die Mandel in die Schuͤssel gethan/ dar-
an schlagen zwey gantze Ayr/ und von siben Ay-
ern den Dotter/ wol zuckern/ und ruͤhren auff der
Glut/ so gehts fein schoͤn auff/ und wird weiß;
darnach in einem Pfaͤndl ein wenig Schmaltz gar
heiß lassen werden/ und darein brennen/ und alle-
weil ruͤhren/ darnach ein andere Schuͤssel nem-
men/ ein wenig Butter darinn zergehen lassen/
das Koch darein schuͤtten/ daß unten und oben
fein braun wird; man mag auch ein
Eiß darauff machen.
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 78. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/80>, abgerufen am 28.07.2024. |