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N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.

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Koch-Buch.
die Mandl ab/ man nimbt auch Zucker darzu so
süß mans haben will/ darnach nimbt man Ob-
lat/ und schneid Letzelt viereckig/ und streicht auff
und oben ein Wasser-Eiß/ und bachs fein schön.

Pasterial-Letzelt.

AUff ein Pfund Mandl ein Pfund Zucker/ die
Mandl klein gestossen/ und den Zucker schön
gefähet/ alsdann ein halbes Pfund Zucker dick
geleutert/ und die gestossenen Mandl hinein/ und
abdrücknet/ und abkühlen lassen/ darnach mit dem
halben Pfund Zucker abknetten/ und außgemacht/
und fein dün außgewalcken/ und Letzelt-Mödl
daran gedruckt/ und zwey Stund lassen stehen/
damit sie nicht auß einander rinnen.

Wie man die Grün-Pätzl/ oder Letzelt-
Lauber macht/ oder was man will
von Pistatzy-Taig.

NJmme gestossene Mandel ein halb Pfund/
auch gefähten Zucker ein halb Pfund/ nimb
darvon ein Vierling Zucker unter die Mandl/ und
in einem Beck abdrücknet/ alsdann nimb den an-
dern Zucker zu trückern/ und außmachen/ auch ein
abgeklopffte Ayrklar darunter/ und darmit abge-
macht/ man macht den Taig mit Spinät/ man

Koch-Buch.
die Mandl ab/ man nimbt auch Zucker darzu so
suͤß mans haben will/ darnach nimbt man Ob-
lat/ und schneid Letzelt viereckig/ und streicht auff
und oben ein Wasser-Eiß/ und bachs fein schoͤn.

Pasterial-Letzelt.

AUff ein Pfund Mandl ein Pfund Zucker/ die
Mandl klein gestossen/ und den Zucker schoͤn
gefaͤhet/ alsdann ein halbes Pfund Zucker dick
geleutert/ und die gestossenen Mandl hinein/ und
abdruͤcknet/ und abkuͤhlen lassen/ darnach mit dem
halben Pfund Zucker abknetten/ und außgemacht/
und fein duͤn außgewalcken/ und Letzelt-Moͤdl
daran gedruckt/ und zwey Stund lassen stehen/
damit sie nicht auß einander rinnen.

Wie man die Gruͤn-Paͤtzl/ oder Letzelt-
Lauber macht/ oder was man will
von Pistatzy-Taig.

NJmme gestossene Mandel ein halb Pfund/
auch gefaͤhten Zucker ein halb Pfund/ nimb
darvon ein Vierling Zucker unter die Mandl/ und
in einem Beck abdruͤcknet/ alsdann nimb den an-
dern Zucker zu truͤckern/ und außmachen/ auch ein
abgeklopffte Ayrklar darunter/ und darmit abge-
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[6/0008] Koch-Buch. die Mandl ab/ man nimbt auch Zucker darzu so suͤß mans haben will/ darnach nimbt man Ob- lat/ und schneid Letzelt viereckig/ und streicht auff und oben ein Wasser-Eiß/ und bachs fein schoͤn. Pasterial-Letzelt. AUff ein Pfund Mandl ein Pfund Zucker/ die Mandl klein gestossen/ und den Zucker schoͤn gefaͤhet/ alsdann ein halbes Pfund Zucker dick geleutert/ und die gestossenen Mandl hinein/ und abdruͤcknet/ und abkuͤhlen lassen/ darnach mit dem halben Pfund Zucker abknetten/ und außgemacht/ und fein duͤn außgewalcken/ und Letzelt-Moͤdl daran gedruckt/ und zwey Stund lassen stehen/ damit sie nicht auß einander rinnen. Wie man die Gruͤn-Paͤtzl/ oder Letzelt- Lauber macht/ oder was man will von Pistatzy-Taig. NJmme gestossene Mandel ein halb Pfund/ auch gefaͤhten Zucker ein halb Pfund/ nimb darvon ein Vierling Zucker unter die Mandl/ und in einem Beck abdruͤcknet/ alsdann nimb den an- dern Zucker zu truͤckern/ und außmachen/ auch ein abgeklopffte Ayrklar darunter/ und darmit abge- macht/ man macht den Taig mit Spinaͤt/ man

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Zitationshilfe: N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 6. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/8>, abgerufen am 13.11.2024.