N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. Wein-Suppen zu machen. MAn soll süssen und sonst guten Wein nem- Ein gutes Süppel über bratene Hüner. MAn soll ein Schmaltz lassen heiß werden/ Ein Süppel über gesottene Fisch zu machen. MAn soll ein Schmaltz lassen heiß werden/ Koch-Buch. Wein-Suppen zu machen. MAn soll suͤssen und sonst guten Wein nem- Ein gutes Suͤppel uͤber bratene Huͤner. MAn soll ein Schmaltz lassen heiß werden/ Ein Suͤppel uͤber gesottene Fisch zu machen. MAn soll ein Schmaltz lassen heiß werden/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0071" n="69"/> <fw type="header" place="top"> <hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi> </fw><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Wein-Suppen zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll suͤssen und sonst guten Wein nem-<lb/> men/ und darunter zween Loͤffel voll frisch<lb/> Wasser/ drey oder vier Ayrdotter/ und ein suͤssen<lb/> Ram also wol abspeitlen/ darnach ein Schmaltz<lb/> in einer Pfann wol hitzen/ und die Suppen dar-<lb/> ein schuͤtten/ Zucker/ Muscatbluͤhe/ und Saffe-<lb/> ran darein thun/ und wol den vierdten Theil las-<lb/> sen einsieden; die Weinsuppen seynd gar schaͤdlich<lb/> wanns nicht wol gesotten seyn/ seynd auch nicht<lb/> gut.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"><hi rendition="#b">Ein gutes Suͤppel uͤber bratene</hi><lb/> Huͤner.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll ein Schmaltz lassen heiß werden/<lb/> und Zucker darein roͤsten daß er gleich hart<lb/> wird/ darnach Wasser darein giessen/ Muscat-<lb/> bluͤhe/ Pfeffer/ Jmber/ und Zim̃et/ und ein wenig<lb/> geribene Semmel darzu thun/ und sieden lassen/<lb/> darnach frische Lemonischalen daran schneiden/<lb/> und nimmer sieden lassen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"><hi rendition="#b">Ein Suͤppel uͤber gesottene Fisch</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll ein Schmaltz lassen heiß werden/<lb/></p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [69/0071]
Koch-Buch.
Wein-Suppen zu machen.
MAn soll suͤssen und sonst guten Wein nem-
men/ und darunter zween Loͤffel voll frisch
Wasser/ drey oder vier Ayrdotter/ und ein suͤssen
Ram also wol abspeitlen/ darnach ein Schmaltz
in einer Pfann wol hitzen/ und die Suppen dar-
ein schuͤtten/ Zucker/ Muscatbluͤhe/ und Saffe-
ran darein thun/ und wol den vierdten Theil las-
sen einsieden; die Weinsuppen seynd gar schaͤdlich
wanns nicht wol gesotten seyn/ seynd auch nicht
gut.
Ein gutes Suͤppel uͤber bratene
Huͤner.
MAn soll ein Schmaltz lassen heiß werden/
und Zucker darein roͤsten daß er gleich hart
wird/ darnach Wasser darein giessen/ Muscat-
bluͤhe/ Pfeffer/ Jmber/ und Zim̃et/ und ein wenig
geribene Semmel darzu thun/ und sieden lassen/
darnach frische Lemonischalen daran schneiden/
und nimmer sieden lassen.
Ein Suͤppel uͤber gesottene Fisch
zu machen.
MAn soll ein Schmaltz lassen heiß werden/
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 69. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/71>, abgerufen am 28.07.2024. |