N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. wenig
mit Essig besprengen/ darnach gar ein heißSchmaltz darüber brennen. Die Jäger-Suppen zu machen. MAn soll Haußbrod auffschneiden wie zu ei- Ein gute Bier-Suppen. MAn soll gutes Bier nemmen/ und wann es Koch-Buch. wenig
mit Essig besprengen/ darnach gar ein heißSchmaltz daruͤber brennen. Die Jaͤger-Suppen zu machen. MAn soll Haußbrod auffschneiden wie zu ei- Ein gute Bier-Suppen. MAn soll gutes Bier nemmen/ und wann es <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0070" n="68"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> wenig mit Essig besprengen/ darnach gar ein heiß<lb/> Schmaltz daruͤber brennen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Die Jaͤger-Suppen zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll Haußbrod auffschneiden wie zu ei-<lb/> ner Schmaltzsuppen/ und in ein Schuͤssel<lb/> richten/ darnach soll man von einem Braͤtl/ es<lb/> seye Kaͤlbern/ Schaͤffern/ oder Wildbraͤd/ gar<lb/> klein hacken/ und auff das Brod straͤhen/ und<lb/> wider ein Leg Brod/ und wider gehacktes Braͤtl<lb/> biß die Schuͤssel voll wird/ darnach ein heisse<lb/> Fleischsuppen darauff giessen daß naß wird/ und<lb/> heiß Schmaltz darauff brennen; man muß auch<lb/> zu weilen ein wenig Pfeffer darzwischen straͤhen/<lb/> und also auff den Tisch geben/ ist gar gut.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Ein gute Bier-Suppen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll gutes Bier nemmen/ und wann es<lb/> gar handig und starck ist/ mit Wasser mi-<lb/> schen/ und darunter abspeitlen vier Ayrdotter/<lb/> und ein guten Ram/ und wol miteinander ab-<lb/> klopffen/ und sieden/ und wann mans will an-<lb/> richten ein gutes Stuͤckl Butter darein zergehen<lb/> lassen/ und das Brod darauff mans anricht/ ge-<lb/> wuͤrfflet schneiden.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [68/0070]
Koch-Buch.
wenig mit Essig besprengen/ darnach gar ein heiß
Schmaltz daruͤber brennen.
Die Jaͤger-Suppen zu machen.
MAn soll Haußbrod auffschneiden wie zu ei-
ner Schmaltzsuppen/ und in ein Schuͤssel
richten/ darnach soll man von einem Braͤtl/ es
seye Kaͤlbern/ Schaͤffern/ oder Wildbraͤd/ gar
klein hacken/ und auff das Brod straͤhen/ und
wider ein Leg Brod/ und wider gehacktes Braͤtl
biß die Schuͤssel voll wird/ darnach ein heisse
Fleischsuppen darauff giessen daß naß wird/ und
heiß Schmaltz darauff brennen; man muß auch
zu weilen ein wenig Pfeffer darzwischen straͤhen/
und also auff den Tisch geben/ ist gar gut.
Ein gute Bier-Suppen.
MAn soll gutes Bier nemmen/ und wann es
gar handig und starck ist/ mit Wasser mi-
schen/ und darunter abspeitlen vier Ayrdotter/
und ein guten Ram/ und wol miteinander ab-
klopffen/ und sieden/ und wann mans will an-
richten ein gutes Stuͤckl Butter darein zergehen
lassen/ und das Brod darauff mans anricht/ ge-
wuͤrfflet schneiden.
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 68. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/70>, abgerufen am 28.07.2024. |