N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. rösten/
und darzu thun/ und also mit einanderan die statt sieden lassen/ und darnach pfeffern. Den Rindern Lung zu machen. MAn soll marbes brätiges Fleisch bey einem Kälberne Würstl zu machen. MAn soll Kälbernes Brätl/ sambt vil Käl- Koch-Buch. roͤsten/
und darzu thun/ und also mit einanderan die statt sieden lassen/ und darnach pfeffern. Den Rindern Lung zu machen. MAn soll marbes braͤtiges Fleisch bey einem Kaͤlberne Wuͤrstl zu machen. MAn soll Kaͤlbernes Braͤtl/ sambt vil Kaͤl- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0058" n="56"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> roͤsten/ und darzu thun/ und also mit einander<lb/> an die statt sieden lassen/ und darnach pfeffern.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Den Rindern Lung zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll marbes braͤtiges Fleisch bey einem<lb/> Pfund gar klein hacken/ und ein halb Pfund<lb/> doͤrne Faisten fein broͤcklet schneiden/ und ein<lb/> Schmollen von einer Pfenning werth Semmel<lb/> in obere Milch weichen/ und darunter hacken/<lb/> auch ein Zwiffel gar klein hacken/ und in Schmaltz<lb/> roͤsten/ und vier Ayr/ auch geschnittene Petersil/<lb/> und halb Fleischsuppen einsetzen anderthalb Sei-<lb/> del sieden/ die Suppen daruͤber giessen/ nur ein<lb/> wenig Jmber darauff straͤhen. Von Wildpraͤt<lb/> macht mans auch also/ aber uͤber dieselben muß<lb/> man ein gutes Pfefferl machen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Kaͤlberne Wuͤrstl zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll Kaͤlbernes Braͤtl/ sambt vil Kaͤl-<lb/> bernen Faisten klein hacken/ und darunter<lb/> mischen/ ein gesaltzene Lemoni/ auch ein Sem̃el-<lb/> schmollen in obere Milch geweicht/ auff Pfeffer/<lb/> und Mayran/ darnach ein kaͤlbernes Netzl/ das<lb/> Gehackte darauff schlagen/ fein Wuͤrstel darauß<lb/> machen/ mit einem Faden binden/ und auff dem<lb/> Rost braten.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [56/0058]
Koch-Buch.
roͤsten/ und darzu thun/ und also mit einander
an die statt sieden lassen/ und darnach pfeffern.
Den Rindern Lung zu machen.
MAn soll marbes braͤtiges Fleisch bey einem
Pfund gar klein hacken/ und ein halb Pfund
doͤrne Faisten fein broͤcklet schneiden/ und ein
Schmollen von einer Pfenning werth Semmel
in obere Milch weichen/ und darunter hacken/
auch ein Zwiffel gar klein hacken/ und in Schmaltz
roͤsten/ und vier Ayr/ auch geschnittene Petersil/
und halb Fleischsuppen einsetzen anderthalb Sei-
del sieden/ die Suppen daruͤber giessen/ nur ein
wenig Jmber darauff straͤhen. Von Wildpraͤt
macht mans auch also/ aber uͤber dieselben muß
man ein gutes Pfefferl machen.
Kaͤlberne Wuͤrstl zu machen.
MAn soll Kaͤlbernes Braͤtl/ sambt vil Kaͤl-
bernen Faisten klein hacken/ und darunter
mischen/ ein gesaltzene Lemoni/ auch ein Sem̃el-
schmollen in obere Milch geweicht/ auff Pfeffer/
und Mayran/ darnach ein kaͤlbernes Netzl/ das
Gehackte darauff schlagen/ fein Wuͤrstel darauß
machen/ mit einem Faden binden/ und auff dem
Rost braten.
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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