N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. sonst
kocht/ wol dick/ den soll man in einem Mör-sel wol abstossen/ darnach solle man nemmen gar kleine gestossene Mandel/ ungefähr so vil als der Reiß ist/ und darunter stossen/ auch ein gutes Strützl Butter/ und von einer zweyer Semmel die Schmollen in Milch geweicht/ wider außge- druckt/ und darunter stossen/ und wol zuckern und Ayern anmachen/ in der Dicken wie sonst ein gar grosse Mandel-Dorten/ und also bachen. Mandel-Dorten mit Zimmet. MAn soll nemmen ein halb Pfund/ oder drey Koch-Buch. sonst
kocht/ wol dick/ den soll man in einem Moͤr-sel wol abstossen/ darnach solle man nemmen gar kleine gestossene Mandel/ ungefaͤhr so vil als der Reiß ist/ und darunter stossen/ auch ein gutes Struͤtzl Butter/ und von einer zweyer Semmel die Schmollen in Milch geweicht/ wider außge- druckt/ und darunter stossen/ und wol zuckern und Ayern anmachen/ in der Dicken wie sonst ein gar grosse Mandel-Dorten/ und also bachen. Mandel-Dorten mit Zimmet. MAn soll nemmen ein halb Pfund/ oder drey <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0055" n="53"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> sonst kocht/ wol dick/ den soll man in einem Moͤr-<lb/> sel wol abstossen/ darnach solle man nemmen gar<lb/> kleine gestossene Mandel/ ungefaͤhr so vil als der<lb/> Reiß ist/ und darunter stossen/ auch ein gutes<lb/> Struͤtzl Butter/ und von einer zweyer Semmel<lb/> die Schmollen in Milch geweicht/ wider außge-<lb/> druckt/ und darunter stossen/ und wol zuckern und<lb/> Ayern anmachen/ in der Dicken wie sonst ein gar<lb/> grosse Mandel-Dorten/ und also bachen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Mandel-Dorten mit Zimmet.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll nemmen ein halb Pfund/ oder drey<lb/> Vierling Mandel/ selbe bereiten wie ge-<lb/> braͤuchig/ und stossen/ doch nicht gar zu klein/ dar-<lb/> zu ein Hand voll Zirbernuͤßl/ in gleichen gestossen/<lb/> auch einen guten Brocken frischen Butter darun-<lb/> ter mischen; hernach schlagt man 7. Ayr-Dotter<lb/> daran/ und mischt darunter ein guten eingemach-<lb/> ten Citeroni/ fein gewuͤrfflet geschnitten/ und zu-<lb/> ckert/ und von einem guten marben Taig ein<lb/> Dorten-Haffen zwey Finger hoch auffgesetzt/ den<lb/> Zeug darein gefuͤllt/ oben darauff duͤnne Schnit-<lb/> lein von Citeroni gelegt/ in rechter Hitz ge-<lb/> bachen/ so lauffens schoͤn<lb/> auff.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [53/0055]
Koch-Buch.
sonst kocht/ wol dick/ den soll man in einem Moͤr-
sel wol abstossen/ darnach solle man nemmen gar
kleine gestossene Mandel/ ungefaͤhr so vil als der
Reiß ist/ und darunter stossen/ auch ein gutes
Struͤtzl Butter/ und von einer zweyer Semmel
die Schmollen in Milch geweicht/ wider außge-
druckt/ und darunter stossen/ und wol zuckern und
Ayern anmachen/ in der Dicken wie sonst ein gar
grosse Mandel-Dorten/ und also bachen.
Mandel-Dorten mit Zimmet.
MAn soll nemmen ein halb Pfund/ oder drey
Vierling Mandel/ selbe bereiten wie ge-
braͤuchig/ und stossen/ doch nicht gar zu klein/ dar-
zu ein Hand voll Zirbernuͤßl/ in gleichen gestossen/
auch einen guten Brocken frischen Butter darun-
ter mischen; hernach schlagt man 7. Ayr-Dotter
daran/ und mischt darunter ein guten eingemach-
ten Citeroni/ fein gewuͤrfflet geschnitten/ und zu-
ckert/ und von einem guten marben Taig ein
Dorten-Haffen zwey Finger hoch auffgesetzt/ den
Zeug darein gefuͤllt/ oben darauff duͤnne Schnit-
lein von Citeroni gelegt/ in rechter Hitz ge-
bachen/ so lauffens schoͤn
auff.
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Jurgita Baranauskaite, Justus-Liebig-Universität: Konvertierung nach DTA-Basisformat
(2013-07-30T11:00:00Z)
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