N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. dünn
außwalgen/ und allezeit zusammen wicklen;darnach soll man jhn ein Spann breit/ und zwey Spann lang machen/ also kan man den gantzen Taig verarbeiten/ und bey einer viertel Stund li- gen lassen daß er ein wenig auffgehet/ und wann mans einschiest/ mit Schmaltz bestreichen/ sie seyn lang gut/ man kans in einer Dorten-Pfann wär- men/ so werden sie als wären sie erst bachen wor- den. Die gar guten Böheimischen Gollatschen. MAn sol einen solchen Taig nemmen/
wie nechst Koch-Buch. duͤnn
außwalgen/ und allezeit zusam̃en wicklen;darnach soll man jhn ein Spann breit/ und zwey Spann lang machen/ also kan man den gantzen Taig verarbeiten/ und bey einer viertel Stund li- gen lassen daß er ein wenig auffgehet/ und wann mans einschiest/ mit Schmaltz bestreichen/ sie seyn lang gut/ man kans in einer Dorten-Pfann waͤr- men/ so werden sie als waͤren sie erst bachen wor- den. Die gar guten Boͤheimischen Gollatschen. MAn sol einen solchen Taig nem̃en/
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Koch-Buch.
duͤnn außwalgen/ und allezeit zusam̃en wicklen;
darnach soll man jhn ein Spann breit/ und zwey
Spann lang machen/ also kan man den gantzen
Taig verarbeiten/ und bey einer viertel Stund li-
gen lassen daß er ein wenig auffgehet/ und wann
mans einschiest/ mit Schmaltz bestreichen/ sie seyn
lang gut/ man kans in einer Dorten-Pfann waͤr-
men/ so werden sie als waͤren sie erst bachen wor-
den.
Die gar guten Boͤheimischen
Gollatschen.
MAn sol einen solchen Taig nem̃en/ wie nechst
vermeldet/ und eines Messer-Rucken dick
runde Blaͤtl außwalgen/ ein wenig groͤsser als
ein zihnenes Deller/ darnach soll man von gar
guten suͤsser Milch und Ayrn/ ein gar gutes Toͤpf-
fel machen/ dasselb auff einem Tuch und Reiterl
gar wol auffstreichen daß gar drucken wird/ das
Toͤpffel soll man darnach mit einem guten dicken
Ram/ und zerlassenen Butter anmachen/ in der
Dicken als ein Koch/ daß es sich auffstreichen laͤst/
und also diß Toͤpffel auff die außgewalgten Blaͤtl
streichen/ noch so dick als der Taig ist/ man muß
gar nicht an die Oerter hinauß streichen/ sondern
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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Jurgita Baranauskaite, Justus-Liebig-Universität: Konvertierung nach DTA-Basisformat
(2013-07-30T11:00:00Z)
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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