N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. ber abgewischt ist/ bachs fein braun ab/
so seyndsie schön vnd gut. Gute Mandl-Letzelt. NJmb Mandl ein halb Pfund/ laß waichen Gut Gewürtz-Letzelt. NJmme 1. Pfund schönes Mehl/ 1. Pfund Koch-Buch. ber abgewischt ist/ bachs fein braun ab/
so seyndsie schoͤn vnd gut. Gute Mandl-Letzelt. NJmb Mandl ein halb Pfund/ laß waichen Gut Gewuͤrtz-Letzelt. NJmme 1. Pfund schoͤnes Mehl/ 1. Pfund <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0005" n="3"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> ber abgewischt ist/ bachs fein braun ab/ so seynd<lb/> sie schoͤn vnd gut.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Gute Mandl-Letzelt.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb Mandl ein halb Pfund/ laß waichen<lb/> biß die Haut abgeht/ hernach schneids broͤck-<lb/> let/ auß einer Mandl 6. Brocken/ truͤckere sie auff<lb/> einem Ofen daß sie roͤsch werden/ nimb alsdann<lb/> ein halbes Pfund Zucker 12. Loth schoͤnes Mehl/<lb/> von zwey Ayern die Klar/ vnd ein wenig Wasser<lb/> darunter/ zerschlags wol vnter einander ab/ ein<lb/> halb Loth Muscatnuß klein zerschnitten/ muß<lb/> man auch in Zucker vnd Mehl thun/ ruͤhre es wol<lb/> vnter einander ab/ nimb hernach die Mandl/ und<lb/> thue sie auch darunter/ mach Letzelt darauß/ bachs<lb/> fein kuͤhl in einer Dorten-Pfann.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Gut Gewuͤrtz-Letzelt.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme 1. Pfund schoͤnes Mehl/ 1. Pfund<lb/> gestossenen gefaͤhten Zucker/ Zimmet/ Naͤgl/<lb/> Muscatnuß jedes 1. Loth/ das Gewuͤrtz alles<lb/> groblecht zerschnitten/ 5. AyrKlar/ 3. Ayr-Tot-<lb/> ter wol abgeklopfft/ und den Taig damit ange-<lb/> macht/ und Letzelt darauß.</p> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [3/0005]
Koch-Buch.
ber abgewischt ist/ bachs fein braun ab/ so seynd
sie schoͤn vnd gut.
Gute Mandl-Letzelt.
NJmb Mandl ein halb Pfund/ laß waichen
biß die Haut abgeht/ hernach schneids broͤck-
let/ auß einer Mandl 6. Brocken/ truͤckere sie auff
einem Ofen daß sie roͤsch werden/ nimb alsdann
ein halbes Pfund Zucker 12. Loth schoͤnes Mehl/
von zwey Ayern die Klar/ vnd ein wenig Wasser
darunter/ zerschlags wol vnter einander ab/ ein
halb Loth Muscatnuß klein zerschnitten/ muß
man auch in Zucker vnd Mehl thun/ ruͤhre es wol
vnter einander ab/ nimb hernach die Mandl/ und
thue sie auch darunter/ mach Letzelt darauß/ bachs
fein kuͤhl in einer Dorten-Pfann.
Gut Gewuͤrtz-Letzelt.
NJmme 1. Pfund schoͤnes Mehl/ 1. Pfund
gestossenen gefaͤhten Zucker/ Zimmet/ Naͤgl/
Muscatnuß jedes 1. Loth/ das Gewuͤrtz alles
groblecht zerschnitten/ 5. AyrKlar/ 3. Ayr-Tot-
ter wol abgeklopfft/ und den Taig damit ange-
macht/ und Letzelt darauß.
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 3. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/5>, abgerufen am 06.07.2024. |