N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. Deller
thun/ und fein Strützl in ein nicht heissesSchmaltz einziehen/ ist der Taig zu lehn so fah- rens von einander/ und kan mans rund einziehen. Die drey Pfannen-Krapffen. MAn soll in Kühewarmer Milch ein Bröckl Ein gutes Essen so man den faulen Hannß nennt. MAn soll nemmen umb 3.
Kreutzer ein schön Koch-Buch. Deller
thun/ und fein Struͤtzl in ein nicht heissesSchmaltz einziehen/ ist der Taig zu lehn so fah- rens von einander/ und kan mans rund einziehen. Die drey Pfannen-Krapffen. MAn soll in Kuͤhewarmer Milch ein Broͤckl Ein gutes Essen so man den faulen Hannß nennt. MAn soll nemmen umb 3.
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Koch-Buch.
Deller thun/ und fein Struͤtzl in ein nicht heisses
Schmaltz einziehen/ ist der Taig zu lehn so fah-
rens von einander/ und kan mans rund einziehen.
Die drey Pfannen-Krapffen.
MAn soll in Kuͤhewarmer Milch ein Broͤckl
Schmaltz zergehen/ und wol warm lassen
werden/ und mit fuͤnff Ayrn die zuvor in warmem
Wasser gelegen/ und schoͤnes Mehl/ ein Taig an-
machen/ ein wenig dicker als ein Strauben-Taig/
man muß nur ein Ay nach dem andern darein
schlagen; darnach soll man ein kleines Bißlein
Schmaltz in ein Pfann nemmen/ und zergehen
lassen/ und den Taig darein schuͤtten/ und auff gar
einem kleinen Gluͤtlein lassen druͤckern biß er sich
schneiden laͤst/ darnach soll man jhn auff ein
schmaltziges Deller legen/ und langlechte Struͤtzl
darauß schneiden/ nur ein wenig/ und fein kuͤhl
in Schmaltz bachen.
Ein gutes Essen so man den faulen
Hannß nennt.
MAn soll nemmen umb 3. Kreutzer ein schoͤn
weissen Semmel-Taig/ und ein halb Maß
deß besten Milchram/ und 4. oder 5. Ayr-Dotter
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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Jurgita Baranauskaite, Justus-Liebig-Universität: Konvertierung nach DTA-Basisformat
(2013-07-30T11:00:00Z)
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(2013-07-30T11:00:00Z)
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