N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. geschnitten seyn/ nur eines halben Fingers dick/und nicht breit. Die runden Brand-Küchl zu machen. MAn soll in ein schönes Wasser eines
halben Spritz-Krapffen zu machen. MAn soll den Taig machen wie zu den
Brand- Koch-Buch. geschnitten seyn/ nur eines halben Fingers dick/und nicht breit. Die runden Brand-Kuͤchl zu machen. MAn soll in ein schoͤnes Wasser eines
halben Spritz-Krapffen zu machen. MAn soll den Taig machen wie zu den
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Koch-Buch.
geschnitten seyn/ nur eines halben Fingers dick/
und nicht breit.
Die runden Brand-Kuͤchl zu machen.
MAn soll in ein schoͤnes Wasser eines halben
Ay groß Schmaltz legen/ und darinnen sie-
den lassen/ darnach ein schoͤnes Mehl darein ruͤh-
ren/ so vil daß nur das Mehl naß seye/ darnach
soll mans auff heissen Aschen wol abtruͤckern/ daß
es gar drucken wird/ alsdann soll man Ayr in ein
heiß Wasser legen/ und eins nach dem andern
daran schlagen/ und wol abruͤhren/ oder in einem
Moͤrser stossen/ biß der Taig so dick wird als ein
Koch/ alsdann soll man jhn auff ein schmaltziges
Deller thun/ und mit einem Loͤffel fein runde
Broͤckl ins Schmaltz ziehen/ das Schmaltz muß
nicht gar heiß seyn/ und also fein kuͤhl bachen/ staͤts
ruͤglen/ und mit einem Loͤffel darauff giessen/ so
lauffen sie schoͤn auff/ und werden gar rogl.
Spritz-Krapffen zu machen.
MAn soll den Taig machen wie zu den Brand-
Kuͤchlein/ allein an statt deß Wassers soll
man ein suͤsse Milch nemmen/ und wañ der Taig
fein zaͤch abgestossen ist/ soll man in die Spritzen
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 40. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/42>, abgerufen am 28.07.2024. |