N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. sauber schölen/ und eine in zwey oder drey
Spältlschneiden/ das Steinen wol herauß/ und mit Zim- met/ darnach in ein Tögl einrichten/ und ein Zu- cker in der Dicken sieden daß er sich ein wenig auff- ziecht/ und darüber giessen; darnach solle man schönen Zucker sieden so vil daß er Haar gibt/ doch nicht so vil als zu den Zelten giessen; darnach solle man jhn mit dem Reibholtz in der Pfann wol starck reiben daß er weißlet wird/ in der Dicken als ein Kindskoch; die Spalten müssen zuvor auff einem Reiterl wol abtrieffen/ und bey einem Ofen wol abdrückern; darnach soll mans im Zu- cker umbkehren/ daß es fein dünn daran hangen bleibt/ und einen neben dem andern auffs Reiterl legen/ und in einem Bachofen/ oder gar haissen Stuben geschwind drückern/ so bleiben sie inwen- dig fein waich; man soll auch mercken wann man sie drückern will/ soll mans zuvor in dem Syrup darin sie gelegen seyn/ zimblich waich sie- den/ und noch mehr Zucker darzu legen. Das schöne durchsichtige Kittenwerck zu machen. MAn soll die allerschönsten Kitten nemmen/ so Koch-Buch. sauber schoͤlen/ und eine in zwey oder drey
Spaͤltlschneiden/ das Steinen wol herauß/ und mit Zim- met/ darnach in ein Toͤgl einrichten/ und ein Zu- cker in der Dicken sieden daß er sich ein wenig auff- ziecht/ und daruͤber giessen; darnach solle man schoͤnen Zucker sieden so vil daß er Haar gibt/ doch nicht so vil als zu den Zelten giessen; darnach solle man jhn mit dem Reibholtz in der Pfann wol starck reiben daß er weißlet wird/ in der Dicken als ein Kindskoch; die Spalten muͤssen zuvor auff einem Reiterl wol abtrieffen/ und bey einem Ofen wol abdruͤckern; darnach soll mans im Zu- cker umbkehren/ daß es fein duͤnn daran hangen bleibt/ und einen neben dem andern auffs Reiterl legen/ und in einem Bachofen/ oder gar haissen Stuben geschwind druͤckern/ so bleiben sie inwen- dig fein waich; man soll auch mercken wann man sie druͤckern will/ soll mans zuvor in dem Syrup darin sie gelegen seyn/ zimblich waich sie- den/ und noch mehr Zucker darzu legen. Das schoͤne durchsichtige Kittenwerck zu machen. MAn soll die allerschoͤnsten Kitten nemmen/ so <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0031" n="29"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> sauber schoͤlen/ und eine in zwey oder drey Spaͤltl<lb/> schneiden/ das Steinen wol herauß/ und mit Zim-<lb/> met/ darnach in ein Toͤgl einrichten/ und ein Zu-<lb/> cker in der Dicken sieden daß er sich ein wenig auff-<lb/> ziecht/ und daruͤber giessen; darnach solle man<lb/> schoͤnen Zucker sieden so vil daß er Haar gibt/ doch<lb/> nicht so vil als zu den Zelten giessen; darnach solle<lb/> man jhn mit dem Reibholtz in der Pfann wol<lb/> starck reiben daß er weißlet wird/ in der Dicken<lb/> als ein Kindskoch; die Spalten muͤssen zuvor<lb/> auff einem Reiterl wol abtrieffen/ und bey einem<lb/> Ofen wol abdruͤckern; darnach soll mans im Zu-<lb/> cker umbkehren/ daß es fein duͤnn daran hangen<lb/> bleibt/ und einen neben dem andern auffs Reiterl<lb/> legen/ und in einem Bachofen/ oder gar haissen<lb/> Stuben geschwind druͤckern/ so bleiben sie inwen-<lb/> dig fein waich; man soll auch mercken wann<lb/> man sie druͤckern will/ soll mans zuvor in dem<lb/> Syrup darin sie gelegen seyn/ zimblich waich sie-<lb/> den/ und noch mehr Zucker darzu legen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"><hi rendition="#b">Das schoͤne durchsichtige Kittenwerck</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll die allerschoͤnsten Kitten nemmen/ so<lb/> nicht roth und mailig seynd/ gar weich sie-<lb/> den/ und wol dick schoͤlen/ damit nichts Rothes<lb/></p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [29/0031]
Koch-Buch.
sauber schoͤlen/ und eine in zwey oder drey Spaͤltl
schneiden/ das Steinen wol herauß/ und mit Zim-
met/ darnach in ein Toͤgl einrichten/ und ein Zu-
cker in der Dicken sieden daß er sich ein wenig auff-
ziecht/ und daruͤber giessen; darnach solle man
schoͤnen Zucker sieden so vil daß er Haar gibt/ doch
nicht so vil als zu den Zelten giessen; darnach solle
man jhn mit dem Reibholtz in der Pfann wol
starck reiben daß er weißlet wird/ in der Dicken
als ein Kindskoch; die Spalten muͤssen zuvor
auff einem Reiterl wol abtrieffen/ und bey einem
Ofen wol abdruͤckern; darnach soll mans im Zu-
cker umbkehren/ daß es fein duͤnn daran hangen
bleibt/ und einen neben dem andern auffs Reiterl
legen/ und in einem Bachofen/ oder gar haissen
Stuben geschwind druͤckern/ so bleiben sie inwen-
dig fein waich; man soll auch mercken wann
man sie druͤckern will/ soll mans zuvor in dem
Syrup darin sie gelegen seyn/ zimblich waich sie-
den/ und noch mehr Zucker darzu legen.
Das schoͤne durchsichtige Kittenwerck
zu machen.
MAn soll die allerschoͤnsten Kitten nemmen/ so
nicht roth und mailig seynd/ gar weich sie-
den/ und wol dick schoͤlen/ damit nichts Rothes
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 29. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/31>, abgerufen am 28.07.2024. |