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N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.

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Koch-Buch.
nem messingnen Beck gar wol abreiben bey einer
Stund/ daß schön weiß wird/ alsdann bey einem
röschen wol abgebrunnenen Feur wol abdrückern
und abrühren/ laß nicht anbrennen/ biß er sich
von der Pfann schölt/ und gestelt wie ein gute
dicke Latwergi/ darnach solle mans rühren biß
schier gesteht/ alsdann in kleine tieffe erdene Schüs-
seln schlagen welche die Größ einer halben Kitten
haben/ und bey einer Stund stehen lassen/ in der
Mitte mit einem Löffel darein drucken daß sie hol
seyn/ und sehen wie halbe Kitten/ also soll mans
ligen lassen biß sie ein wenig erstarren/ und oben
auff drucken werden/ alsdann ein weisser/ rother/
weixelbraun/ oder blauen Safft/ was man will/
wie voran beschriben/ sieden/ fein kühl darüber
giessen/ dise Spalten aber muß man nur in brei-
te dero Glässer einrichten/ daß ein drey in einem
Glaß ligen/ daß mans mit dem Glaß auff die
Taffel gibt/ dann sie lassen sich nicht gern gantz
herauß heben/ aber sonst seyn sie schön und gut.

Den weissen Kitten-Safft über die
Spalten/ und in die Mödl
zu machen.

MAn soll von einem Citroni das weiß March
schneiden zu dünnen Blättlein/ derselben 2.

Koch-Buch.
nem messingnen Beck gar wol abreiben bey einer
Stund/ daß schoͤn weiß wird/ alsdann bey einem
roͤschen wol abgebrunnenen Feur wol abdruͤckern
und abruͤhren/ laß nicht anbrennen/ biß er sich
von der Pfann schoͤlt/ und gestelt wie ein gute
dicke Latwergi/ darnach solle mans ruͤhren biß
schier gesteht/ alsdañ in kleine tieffe erdene Schuͤs-
seln schlagen welche die Groͤß einer halben Kitten
haben/ und bey einer Stund stehen lassen/ in der
Mitte mit einem Loͤffel darein drucken daß sie hol
seyn/ und sehen wie halbe Kitten/ also soll mans
ligen lassen biß sie ein wenig erstarren/ und oben
auff drucken werden/ alsdann ein weisser/ rother/
weixelbraun/ oder blauen Safft/ was man will/
wie voran beschriben/ sieden/ fein kuͤhl daruͤber
giessen/ dise Spalten aber muß man nur in brei-
te dero Glaͤsser einrichten/ daß ein drey in einem
Glaß ligen/ daß mans mit dem Glaß auff die
Taffel gibt/ dann sie lassen sich nicht gern gantz
herauß heben/ aber sonst seyn sie schoͤn und gut.

Den weissen Kitten-Safft uͤber die
Spalten/ und in die Moͤdl
zu machen.

MAn soll von einem Citroni das weiß March
schneiden zu duͤnnen Blaͤttlein/ derselben 2.

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[26/0028] Koch-Buch. nem messingnen Beck gar wol abreiben bey einer Stund/ daß schoͤn weiß wird/ alsdann bey einem roͤschen wol abgebrunnenen Feur wol abdruͤckern und abruͤhren/ laß nicht anbrennen/ biß er sich von der Pfann schoͤlt/ und gestelt wie ein gute dicke Latwergi/ darnach solle mans ruͤhren biß schier gesteht/ alsdañ in kleine tieffe erdene Schuͤs- seln schlagen welche die Groͤß einer halben Kitten haben/ und bey einer Stund stehen lassen/ in der Mitte mit einem Loͤffel darein drucken daß sie hol seyn/ und sehen wie halbe Kitten/ also soll mans ligen lassen biß sie ein wenig erstarren/ und oben auff drucken werden/ alsdann ein weisser/ rother/ weixelbraun/ oder blauen Safft/ was man will/ wie voran beschriben/ sieden/ fein kuͤhl daruͤber giessen/ dise Spalten aber muß man nur in brei- te dero Glaͤsser einrichten/ daß ein drey in einem Glaß ligen/ daß mans mit dem Glaß auff die Taffel gibt/ dann sie lassen sich nicht gern gantz herauß heben/ aber sonst seyn sie schoͤn und gut. Den weissen Kitten-Safft uͤber die Spalten/ und in die Moͤdl zu machen. MAn soll von einem Citroni das weiß March schneiden zu duͤnnen Blaͤttlein/ derselben 2.

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Jurgita Baranauskaite, Justus-Liebig-Universität: Konvertierung nach DTA-Basisformat (2013-07-30T11:00:00Z)
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Zitationshilfe: N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 26. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/28>, abgerufen am 24.11.2024.