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N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.

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Koch-Buch.
men Stuben über Nacht stehen lassen/ darnach
soll man so das Kössele sauber und drucken ist/ die
Specerey wider darein richten/ und den abgeflos-
senen Zucker nemmen/ und ein Pfund frischen cla-
rificirten Zucker darzu/ und jhn sieden lassen wie
zuvor/ und jhn ein wenig wärmer als lablicht fein
gemacht darüber giessen/ wider zwey Nacht wie
zuvor stehen lassen/ darnach wider abgesihen/ und
von einander klauben/ und wider über Nacht ste-
hen lassen wie zum ersten/ darnach wider ins Kös-
sele einrichten/ und lauter frischen Zucker sieden
in voriger Prob darüber giessen/ in obstehender
Wärme/ diß soll man sol lang treiben biß dick ge-
nug candirt ist/ man soll jeden Zucker nur zwey
mal brauchen/ man kan den überblibenen Zucker
zu andern Sachen brauchen.

Wie man das Confect weiß und krauß
überziehen soll.

DEn Zimmet muß man langlecht schneiden/
deßgleichen die Jmber und Pomerantschen-
Schalen/ die Nägelein muß man zuvor über
Nacht in Wasser waichen/ und mit einem scharpf-
fen Messerlein von einander schneiden/ den Co-
riander muß man zuvor über Nacht in ein Wein-

Koch-Buch.
men Stuben uͤber Nacht stehen lassen/ darnach
soll man so das Koͤssele sauber und drucken ist/ die
Specerey wider darein richten/ und den abgeflos-
senen Zucker nemmen/ und ein Pfund frischen cla-
rificirten Zucker darzu/ und jhn sieden lassen wie
zuvor/ und jhn ein wenig waͤrmer als lablicht fein
gemacht daruͤber giessen/ wider zwey Nacht wie
zuvor stehen lassen/ darnach wider abgesihen/ und
von einander klauben/ und wider uͤber Nacht ste-
hen lassen wie zum ersten/ darnach wider ins Koͤs-
sele einrichten/ und lauter frischen Zucker sieden
in voriger Prob daruͤber giessen/ in obstehender
Waͤrme/ diß soll man sol lang treiben biß dick ge-
nug candirt ist/ man soll jeden Zucker nur zwey
mal brauchen/ man kan den uͤberblibenen Zucker
zu andern Sachen brauchen.

Wie man das Confect weiß und krauß
uͤberziehen soll.

DEn Zimmet muß man langlecht schneiden/
deßgleichen die Jmber und Pomerantschen-
Schalen/ die Naͤgelein muß man zuvor uͤber
Nacht in Wasser waichen/ und mit einem scharpf-
fen Messerlein von einander schneiden/ den Co-
riander muß man zuvor uͤber Nacht in ein Wein-

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[19/0021] Koch-Buch. men Stuben uͤber Nacht stehen lassen/ darnach soll man so das Koͤssele sauber und drucken ist/ die Specerey wider darein richten/ und den abgeflos- senen Zucker nemmen/ und ein Pfund frischen cla- rificirten Zucker darzu/ und jhn sieden lassen wie zuvor/ und jhn ein wenig waͤrmer als lablicht fein gemacht daruͤber giessen/ wider zwey Nacht wie zuvor stehen lassen/ darnach wider abgesihen/ und von einander klauben/ und wider uͤber Nacht ste- hen lassen wie zum ersten/ darnach wider ins Koͤs- sele einrichten/ und lauter frischen Zucker sieden in voriger Prob daruͤber giessen/ in obstehender Waͤrme/ diß soll man sol lang treiben biß dick ge- nug candirt ist/ man soll jeden Zucker nur zwey mal brauchen/ man kan den uͤberblibenen Zucker zu andern Sachen brauchen. Wie man das Confect weiß und krauß uͤberziehen soll. DEn Zimmet muß man langlecht schneiden/ deßgleichen die Jmber und Pomerantschen- Schalen/ die Naͤgelein muß man zuvor uͤber Nacht in Wasser waichen/ und mit einem scharpf- fen Messerlein von einander schneiden/ den Co- riander muß man zuvor uͤber Nacht in ein Wein-

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Zitationshilfe: N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 19. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/21>, abgerufen am 13.11.2024.