N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. ser so weich biß sie die
Schalen lassen/ alsdannzerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann gewürtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatblühe/ und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/ strähe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint es gebe ein dickes Süppel/ hernach legt die ge- würtzte Schildkrott darein/ rührt sie umb daß sie den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich- ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wann jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild- krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schüs- sel/ und richts darein an. Blatelte Plateisen zu kochen. MAn soll die Plateisen Tag und Nacht/
oder Koch-Buch. ser so weich biß sie die
Schalen lassen/ alsdannzerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann gewuͤrtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatbluͤhe/ und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/ straͤhe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint es gebe ein dickes Suͤppel/ hernach legt die ge- wuͤrtzte Schildkrott darein/ ruͤhrt sie umb daß sie den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich- ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wañ jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild- krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schuͤs- sel/ und richts darein an. Blatelte Plateisen zu kochen. MAn soll die Plateisen Tag und Nacht/
oder <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0116" n="114"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> ser so weich biß sie die Schalen lassen/ alsdann<lb/> zerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber<lb/> herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann<lb/> gewuͤrtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatbluͤhe/<lb/> und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/<lb/> straͤhe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in<lb/> ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene<lb/> Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint<lb/> es gebe ein dickes Suͤppel/ hernach legt die ge-<lb/> wuͤrtzte Schildkrott darein/ ruͤhrt sie umb daß sie<lb/> den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen<lb/> daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich-<lb/> ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wañ<lb/> jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild-<lb/> krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schuͤs-<lb/> sel/ und richts darein an.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Blatelte Plateisen zu kochen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An soll die Plateisen Tag und Nacht/ oder<lb/> laͤnger in einer kalten Laugen weichen/ so<lb/> geschwellen sie gar schoͤn/ und gehet jhnen die<lb/> Haut ab/ darnach soll mans gar schoͤn außwa-<lb/> schen/ und ein weil im Wasser ligen lassen/ zu<lb/> Stucken schneiden/ und ein gute weil sieden las-<lb/> sen wie recht ist/ die Haut abziehen/ und sie zer-<lb/> blaͤtlen/ und die Graͤten herauß loͤsen/ darnach<lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [114/0116]
Koch-Buch.
ser so weich biß sie die Schalen lassen/ alsdann
zerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber
herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann
gewuͤrtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatbluͤhe/
und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/
straͤhe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in
ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene
Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint
es gebe ein dickes Suͤppel/ hernach legt die ge-
wuͤrtzte Schildkrott darein/ ruͤhrt sie umb daß sie
den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen
daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich-
ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wañ
jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild-
krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schuͤs-
sel/ und richts darein an.
Blatelte Plateisen zu kochen.
MAn soll die Plateisen Tag und Nacht/ oder
laͤnger in einer kalten Laugen weichen/ so
geschwellen sie gar schoͤn/ und gehet jhnen die
Haut ab/ darnach soll mans gar schoͤn außwa-
schen/ und ein weil im Wasser ligen lassen/ zu
Stucken schneiden/ und ein gute weil sieden las-
sen wie recht ist/ die Haut abziehen/ und sie zer-
blaͤtlen/ und die Graͤten herauß loͤsen/ darnach
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/116 |
Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 114. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/116>, abgerufen am 28.07.2024. |