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N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.

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Koch-Buch.
ser so weich biß sie die Schalen lassen/ alsdann
zerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber
herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann
gewürtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatblühe/
und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/
strähe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in
ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene
Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint
es gebe ein dickes Süppel/ hernach legt die ge-
würtzte Schildkrott darein/ rührt sie umb daß sie
den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen
daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich-
ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wann
jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild-
krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schüs-
sel/ und richts darein an.

Blatelte Plateisen zu kochen.

MAn soll die Plateisen Tag und Nacht/ oder
länger in einer kalten Laugen weichen/ so
geschwellen sie gar schön/ und gehet jhnen die
Haut ab/ darnach soll mans gar schön außwa-
schen/ und ein weil im Wasser ligen lassen/ zu
Stucken schneiden/ und ein gute weil sieden las-
sen wie recht ist/ die Haut abziehen/ und sie zer-
blätlen/ und die Gräten herauß lösen/ darnach

Koch-Buch.
ser so weich biß sie die Schalen lassen/ alsdann
zerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber
herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann
gewuͤrtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatbluͤhe/
und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/
straͤhe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in
ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene
Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint
es gebe ein dickes Suͤppel/ hernach legt die ge-
wuͤrtzte Schildkrott darein/ ruͤhrt sie umb daß sie
den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen
daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich-
ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wañ
jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild-
krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schuͤs-
sel/ und richts darein an.

Blatelte Plateisen zu kochen.

MAn soll die Plateisen Tag und Nacht/ oder
laͤnger in einer kalten Laugen weichen/ so
geschwellen sie gar schoͤn/ und gehet jhnen die
Haut ab/ darnach soll mans gar schoͤn außwa-
schen/ und ein weil im Wasser ligen lassen/ zu
Stucken schneiden/ und ein gute weil sieden las-
sen wie recht ist/ die Haut abziehen/ und sie zer-
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[114/0116] Koch-Buch. ser so weich biß sie die Schalen lassen/ alsdann zerlegs in vier Theil/ und butz die Haut sauber herab/ die Leber und Ayr leg fein darzu/ alsdann gewuͤrtze sie mit Pfeffer/ Jmber/ Muscatbluͤhe/ und saltz sie/ und schneid einen Petersil gar klein/ straͤhe jhn darauff/ alsdann nimb ein Butter in ein Pfann/ wann er zergeht/ so laß ein geribene Semmel darin anlauffen so vil/ daß jhr vermeint es gebe ein dickes Suͤppel/ hernach legt die ge- wuͤrtzte Schildkrott darein/ ruͤhrt sie umb daß sie den Butter fein annimbt/ gieß ein Arbessuppen daran/ laß sieden/ und wann jhrs wolt anrich- ten/ so legt wider ein Brocken Butter daran/ wañ jhr wolt/ so last die tieffen Schalen von der Schild- krotten sauber butzen/ und setzt sie auff ein Schuͤs- sel/ und richts darein an. Blatelte Plateisen zu kochen. MAn soll die Plateisen Tag und Nacht/ oder laͤnger in einer kalten Laugen weichen/ so geschwellen sie gar schoͤn/ und gehet jhnen die Haut ab/ darnach soll mans gar schoͤn außwa- schen/ und ein weil im Wasser ligen lassen/ zu Stucken schneiden/ und ein gute weil sieden las- sen wie recht ist/ die Haut abziehen/ und sie zer- blaͤtlen/ und die Graͤten herauß loͤsen/ darnach

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Jurgita Baranauskaite, Justus-Liebig-Universität: Konvertierung nach DTA-Basisformat (2013-07-30T11:00:00Z)
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Zitationshilfe: N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 114. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/116>, abgerufen am 13.11.2024.