N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. man
etliche Semmelschnitten in zerklopfften Ayrnumbkehren/ und im Schmaltz bachen/ hernach ein wenig in ein Fleischsuppen stossen/ und am Boden der Pasteten legen/ die muß von einem Rocken-Taig auffgesetzt werden/ darnach But- ter darauff/ und diß obbemelte Kälberne Brätl/ und klein geschnittene Lemoni/ darnach die obbe- melten gebratenen Stuck fein unter einander dar- ein legen/ etliche gebratene sauber geschölte Kesten darzwischen/ darnach wider ein Leg Butter/ und Kälbernes Brät und Lemoni/ und also fort an/ biß die Pasteten voll ist/ darnach soll man oben darauff Lemonischnitzel legen/ und wider Schnit- ten und Butter darauff/ und zumachen/ und also bachen/ wanns ein weil bachen ist/ ein gute Fleisch- suppen durch ein Trächterl darein giessen/ und fol- lends bachen. March-Pastetel zu machen. MAch ein Taig an von Butter/ Mehl/ Ayr/ Koch-Buch. man
etliche Semmelschnitten in zerklopfften Ayrnumbkehren/ und im Schmaltz bachen/ hernach ein wenig in ein Fleischsuppen stossen/ und am Boden der Pasteten legen/ die muß von einem Rocken-Taig auffgesetzt werden/ darnach But- ter darauff/ und diß obbemelte Kaͤlberne Braͤtl/ und klein geschnittene Lemoni/ darnach die obbe- melten gebratenen Stuck fein unter einander dar- ein legen/ etliche gebratene sauber geschoͤlte Kesten darzwischen/ darnach wider ein Leg Butter/ und Kaͤlbernes Braͤt und Lemoni/ und also fort an/ biß die Pasteten voll ist/ darnach soll man oben darauff Lemonischnitzel legen/ und wider Schnit- ten und Butter darauff/ und zumachen/ und also bachen/ wanns ein weil bachen ist/ ein gute Fleisch- suppen durch ein Traͤchterl darein giessen/ und fol- lends bachen. March-Pastetel zu machen. MAch ein Taig an von Butter/ Mehl/ Ayr/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0103" n="101"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> man etliche Semmelschnitten in zerklopfften Ayrn<lb/> umbkehren/ und im Schmaltz bachen/ hernach<lb/> ein wenig in ein Fleischsuppen stossen/ und am<lb/> Boden der Pasteten legen/ die muß von einem<lb/> Rocken-Taig auffgesetzt werden/ darnach But-<lb/> ter darauff/ und diß obbemelte Kaͤlberne Braͤtl/<lb/> und klein geschnittene Lemoni/ darnach die obbe-<lb/> melten gebratenen Stuck fein unter einander dar-<lb/> ein legen/ etliche gebratene sauber geschoͤlte Kesten<lb/> darzwischen/ darnach wider ein Leg <choice><sic>Bntter/</sic><corr>Butter/</corr></choice> und<lb/> Kaͤlbernes Braͤt und Lemoni/ und also fort an/<lb/> biß die Pasteten voll ist/ darnach soll man oben<lb/> darauff Lemonischnitzel legen/ und wider Schnit-<lb/> ten und Butter darauff/ und zumachen/ und also<lb/> bachen/ wanns ein weil bachen ist/ ein gute Fleisch-<lb/> suppen durch ein Traͤchterl darein giessen/ und fol-<lb/> lends bachen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">March-Pastetel zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>Ach ein Taig an von Butter/ Mehl/ Ayr/<lb/> und Zucker/ walg den Taig auß/ und setz<lb/> gar kleine Pastetel auff/ schneid ein frisch Rinder-<lb/> nes March fein viereckig/ thue Zucker und Zim̃et-<lb/> stup darunter/ fuͤlls in die Pastetel/ machs oben<lb/> gantz zu/ und bachs im Schmaltz.</p><lb/> </div><lb/> </div> </body> </text> </TEI> [101/0103]
Koch-Buch.
man etliche Semmelschnitten in zerklopfften Ayrn
umbkehren/ und im Schmaltz bachen/ hernach
ein wenig in ein Fleischsuppen stossen/ und am
Boden der Pasteten legen/ die muß von einem
Rocken-Taig auffgesetzt werden/ darnach But-
ter darauff/ und diß obbemelte Kaͤlberne Braͤtl/
und klein geschnittene Lemoni/ darnach die obbe-
melten gebratenen Stuck fein unter einander dar-
ein legen/ etliche gebratene sauber geschoͤlte Kesten
darzwischen/ darnach wider ein Leg Butter/ und
Kaͤlbernes Braͤt und Lemoni/ und also fort an/
biß die Pasteten voll ist/ darnach soll man oben
darauff Lemonischnitzel legen/ und wider Schnit-
ten und Butter darauff/ und zumachen/ und also
bachen/ wanns ein weil bachen ist/ ein gute Fleisch-
suppen durch ein Traͤchterl darein giessen/ und fol-
lends bachen.
March-Pastetel zu machen.
MAch ein Taig an von Butter/ Mehl/ Ayr/
und Zucker/ walg den Taig auß/ und setz
gar kleine Pastetel auff/ schneid ein frisch Rinder-
nes March fein viereckig/ thue Zucker und Zim̃et-
stup darunter/ fuͤlls in die Pastetel/ machs oben
gantz zu/ und bachs im Schmaltz.
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 101. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/103>, abgerufen am 16.02.2025. |