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N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.

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Koch-Buch.
ter/ und also zumachen/ und bachen; und wanns
schier bachen ist/ ein wenig dicklechter Arbessup-
pendarein giessen/ man mag auch Rosenmarin
darzwischen legen/ auch Lemoni/ man mag auch
grüne Agreßbeerl/ oder unzeitige Weinbeer dar-
ein nemmen/ ist auff alle dise Form gut. Man
kans auch eben also von Fleisch machen/ und an
statt deß Butters rindern March/ und an statt der
Fleischsuppen Arbessuppen nemmen.

Die Allebatritten Pasteten zu
machen.

MAn soll nemmen etliche Cronawet-Vögel/
auch kleine Vögelein/ guten Kapaun/ und
ein zwey Tauben/ auch zwey Bratwürst/ alles
fast halb braten/ den Kapaun und Tauben soll
man zerschneiden/ auch die Bratwürst/ auch soll
man nemmen 6. Kälberne Vögel/ und so vil bra-
ten biß fein gelb werden/ und sonsten auch was
man gern darein will thun; darnach soll man
nemmen ein gutes feistes Nierenbrätlein/ und das
Brätlein sambt dem feisten Nieren fein dünn und
klein schneiden/ und ein Hand voll geribene Sem-
mel in Schmaltz rösten/ daß fein gelb wird/ und
darunter mischen zu milden Pfeffer/ darnach soll

Koch-Buch.
ter/ und also zumachen/ und bachen; und wanns
schier bachen ist/ ein wenig dicklechter Arbessup-
pendarein giessen/ man mag auch Rosenmarin
darzwischen legen/ auch Lemoni/ man mag auch
gruͤne Agreßbeerl/ oder unzeitige Weinbeer dar-
ein nemmen/ ist auff alle dise Form gut. Man
kans auch eben also von Fleisch machen/ und an
statt deß Butters rindern March/ und an statt der
Fleischsuppen Arbessuppen nemmen.

Die Allebatritten Pasteten zu
machen.

MAn soll nemmen etliche Cronawet-Voͤgel/
auch kleine Voͤgelein/ guten Kapaun/ und
ein zwey Tauben/ auch zwey Bratwuͤrst/ alles
fast halb braten/ den Kapaun und Tauben soll
man zerschneiden/ auch die Bratwuͤrst/ auch soll
man nemmen 6. Kaͤlberne Voͤgel/ und so vil bra-
ten biß fein gelb werden/ und sonsten auch was
man gern darein will thun; darnach soll man
nemmen ein gutes feistes Nierenbraͤtlein/ und das
Braͤtlein sambt dem feisten Nieren fein duͤnn und
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mel in Schmaltz roͤsten/ daß fein gelb wird/ und
darunter mischen zu milden Pfeffer/ darnach soll

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[100/0102] Koch-Buch. ter/ und also zumachen/ und bachen; und wanns schier bachen ist/ ein wenig dicklechter Arbessup- pendarein giessen/ man mag auch Rosenmarin darzwischen legen/ auch Lemoni/ man mag auch gruͤne Agreßbeerl/ oder unzeitige Weinbeer dar- ein nemmen/ ist auff alle dise Form gut. Man kans auch eben also von Fleisch machen/ und an statt deß Butters rindern March/ und an statt der Fleischsuppen Arbessuppen nemmen. Die Allebatritten Pasteten zu machen. MAn soll nemmen etliche Cronawet-Voͤgel/ auch kleine Voͤgelein/ guten Kapaun/ und ein zwey Tauben/ auch zwey Bratwuͤrst/ alles fast halb braten/ den Kapaun und Tauben soll man zerschneiden/ auch die Bratwuͤrst/ auch soll man nemmen 6. Kaͤlberne Voͤgel/ und so vil bra- ten biß fein gelb werden/ und sonsten auch was man gern darein will thun; darnach soll man nemmen ein gutes feistes Nierenbraͤtlein/ und das Braͤtlein sambt dem feisten Nieren fein duͤnn und klein schneiden/ und ein Hand voll geribene Sem- mel in Schmaltz roͤsten/ daß fein gelb wird/ und darunter mischen zu milden Pfeffer/ darnach soll

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Zitationshilfe: N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 100. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/102>, abgerufen am 13.11.2024.