N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. Mörser gar klein/ gieß ein Löffel voll
frisch Was-ser daran/ man muß stossen daß sie nicht ölig wer- den/ schlag auch zwey Ayr daran/ zuckers gar wol/ rührs durch einander daß zimblich dick wird/ darnach setz auff zu einem Pastetel/ füll darein was du wilst/ mach von disem Taig auch ein Hüll darüber/ setz in einen Ofen oder Pfann/ laß kühl bachen/ und wanns zimblich bachen/ nimbs her- auß/ und mach ein Eiß/ bestreichs über und über/ wann du vermeinst daß es nicht schön genug sey/ kanst du es noch einmal überstreichen/ und also gar bachen. Ein gutes auffgesetztes Pastetel mit dem weissen Süppel. MAn soll ein schön
gemaches Hünel/ oder Koch-Buch. Moͤrser gar klein/ gieß ein Loͤffel voll
frisch Was-ser daran/ man muß stossen daß sie nicht oͤlig wer- den/ schlag auch zwey Ayr daran/ zuckers gar wol/ ruͤhrs durch einander daß zimblich dick wird/ darnach setz auff zu einem Pastetel/ fuͤll darein was du wilst/ mach von disem Taig auch ein Huͤll daruͤber/ setz in einen Ofen oder Pfann/ laß kuͤhl bachen/ und wanns zimblich bachen/ nimbs her- auß/ und mach ein Eiß/ bestreichs uͤber und uͤber/ wann du vermeinst daß es nicht schoͤn genug sey/ kanst du es noch einmal uͤberstreichen/ und also gar bachen. Ein gutes auffgesetztes Pastetel mit dem weissen Suͤppel. MAn soll ein schoͤn
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Koch-Buch.
Moͤrser gar klein/ gieß ein Loͤffel voll frisch Was-
ser daran/ man muß stossen daß sie nicht oͤlig wer-
den/ schlag auch zwey Ayr daran/ zuckers gar
wol/ ruͤhrs durch einander daß zimblich dick wird/
darnach setz auff zu einem Pastetel/ fuͤll darein
was du wilst/ mach von disem Taig auch ein Huͤll
daruͤber/ setz in einen Ofen oder Pfann/ laß kuͤhl
bachen/ und wanns zimblich bachen/ nimbs her-
auß/ und mach ein Eiß/ bestreichs uͤber und uͤber/
wann du vermeinst daß es nicht schoͤn genug sey/
kanst du es noch einmal uͤberstreichen/ und also
gar bachen.
Ein gutes auffgesetztes Pastetel mit
dem weissen Suͤppel.
MAn soll ein schoͤn gemaches Huͤnel/ oder
Laͤmmeres Fleisch zu huͤbschen gar kleinen
Stuͤcklein hacken/ und absieden/ darnach schoͤn
außwaschen/ und von weissen Taig ein Pastetel
auffsetzen/ darnach das Fleisch darein legen/ mit
vil Butter darzwischen/ auch zimblich Pfeffer/
und uͤbersottene Petersil-Wuͤrtzel/ und also zu-
machen und bachen/ darnach solle man nemmen
ein gute Fleischsuppen/ und in derselben zerruͤh-
ren/ drey Ayrdotter also rocher/ und durchseihen;
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 98. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/100>, abgerufen am 06.07.2024. |