N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686.Koch-Buch. den Safft hinein/ und auch das
geschnittene inZucker gerührt/ und die Mödl ins Wasser gelegt/ und herauß geschwungen/ und den Zucker hinein gossen. Musquetirer-Brod. NJmme ein halb Pfund Hönig/ selbige schön Piscotten zu machen. NJmb 1. Pfund gefähten Zucker in ein Ha- Koch-Buch. den Safft hinein/ und auch das
geschnittene inZucker geruͤhrt/ und die Moͤdl ins Wasser gelegt/ und herauß geschwungen/ und den Zucker hinein gossen. Musquetirer-Brod. NJmme ein halb Pfund Hoͤnig/ selbige schoͤn Piscotten zu machen. NJmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Ha- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0010" n="8"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> den Safft hinein/ und auch das geschnittene in<lb/> Zucker geruͤhrt/ und die Moͤdl ins Wasser gelegt/<lb/> und herauß geschwungen/ und den Zucker hinein<lb/> gossen.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Musquetirer-Brod.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme ein halb Pfund Hoͤnig/ selbige schoͤn<lb/> gelaͤutert/ 1. Loth Naͤgl/ 1. Loth Zimmet/<lb/> 1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Co-<lb/> riander/ 2. Muscatnuß/ und von 2. Lemoni die<lb/> Schaͤler/ dise Stuck alle groblecht geschnitten/<lb/> und in das warme Hoͤnig gethan/ und ein we-<lb/> nig mit dem Gewuͤrtz sieden lassen/ darnach nimb<lb/> Bachmehl/ thue es unter das Hoͤnig und Ge-<lb/> wuͤrtz/ mach ein vesten Taig an/ knet jhn wol ab/<lb/> der Taig muß nicht kalt werden/ sonsten gehet er<lb/> nicht zusammen/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/<lb/> laß jhn 3. oder 4. Stund bachen/ oben mehrer<lb/> Glut als unten.</p> </div><lb/> <div n="2"> <head rendition="#c"> <hi rendition="#b">Piscotten zu machen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Ha-<lb/> fen/ 12. frische Ayr/ von denselben die Voͤg-<lb/> len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu-<lb/> cker/ ruͤhre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb<lb/> Pfund Staͤrck/ ein halb Pfund schoͤnes Mund-<lb/></p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [8/0010]
Koch-Buch.
den Safft hinein/ und auch das geschnittene in
Zucker geruͤhrt/ und die Moͤdl ins Wasser gelegt/
und herauß geschwungen/ und den Zucker hinein
gossen.
Musquetirer-Brod.
NJmme ein halb Pfund Hoͤnig/ selbige schoͤn
gelaͤutert/ 1. Loth Naͤgl/ 1. Loth Zimmet/
1. Loth Jmber/ 1. Loth Pfeffer/ 1. Loth Co-
riander/ 2. Muscatnuß/ und von 2. Lemoni die
Schaͤler/ dise Stuck alle groblecht geschnitten/
und in das warme Hoͤnig gethan/ und ein we-
nig mit dem Gewuͤrtz sieden lassen/ darnach nimb
Bachmehl/ thue es unter das Hoͤnig und Ge-
wuͤrtz/ mach ein vesten Taig an/ knet jhn wol ab/
der Taig muß nicht kalt werden/ sonsten gehet er
nicht zusammen/ leg jhn in ein Dorten-Pfannen/
laß jhn 3. oder 4. Stund bachen/ oben mehrer
Glut als unten.
Piscotten zu machen.
NJmb 1. Pfund gefaͤhten Zucker in ein Ha-
fen/ 12. frische Ayr/ von denselben die Voͤg-
len alle hinweg gethan/ thue die Ayr in den Zu-
cker/ ruͤhre es 2. Stund/ hernach nimb ein halb
Pfund Staͤrck/ ein halb Pfund schoͤnes Mund-
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Zitationshilfe: | N. N.: Ein Koch- und Artzneybuch. Grätz, 1686, S. 8. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/graz_kochbuch_1686/10>, abgerufen am 06.07.2024. |