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Dilich, Wilhelm [i. e. Scheffer, Wilhelm]: Kriegsbuch, darin die Alte und Neue Militaria eigentlich beschrieben. Kassel, 1607.

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des Ersten theilß.
Roß und Fueß/ nämblich 3864 persohnen 105920
brohdt

Machet an Korn oder Meel ---------- 1314 viertel.

An fleisch nenne ich Schweinen vnd Rindtfleisch
grüen/ gedörret und Sulperfleisch/ deßgleichen grüen
Namel und Kalbfleisch und Speck. Fleischtage a-
ber will ich mohnatlich nehmen 16/6 fischtage und
8 auff butter vnd käse/ uud darnach das Vieh also
anschlagen

Ein Reussischen Ochsen uff 4 Zentner/
Ein heit oder Pomarischen Ochsen uff drit-
halben Zentner/
Ein Kuhe auff anderhalben Zenter/
Ein Landtrindt anderthalben Zentner/
Ein Kalb 36 pfundt/
Ein Namel 30 pfundt/
Ein Schaff 20 pfundt.
Ein seitten Speck uff 20 pfundt/
Ein Schwein biß in 100 mehr oder weniger

Den Zentner aber auff 108 pfundt rechnen/ doch
weiln man das Kalbfleisch zu der zeit/ wann man zu
felde ligt/ am wenigsten haben kan/ nuhrt hämel und
schaaffe/ und dann nuhrt grüne oder frisch geschlach-
tet fleisch nennen. Darneben aber kan nichstoweni-
ger in acht genommen werden/ daß ein persohn tages
mit einen halben lb. Speck oder aber [unleserliches Material - 1 Zeichen fehlt] lb. grün Rindt-
Schweinen-Kalb- oder Namel fleisch/ deßgleichen
mit einem pfundt Sulperfleisch/ mit einem halben
pfunde dürr fleisch/ sein hinkommens wohl haben
kan. Wann nuhn des mohnats 16 fleischtage sein

nämb-
D d ij

des Erſten theilß.
Roß und Fueß/ naͤmblich 3864 perſohnen 105920
brohdt

Machet an Korn oder Meel ————— 1314 viertel.

An fleiſch nenne ich Schweinen vnd Rindtfleiſch
gruͤen/ gedoͤrret und Sulperfleiſch/ deßgleichen gruͤen
Namel und Kalbfleiſch und Speck. Fleiſchtage a-
ber will ich mohnatlich nehmen 16/6 fiſchtage und
8 auff butter vnd kaͤſe/ uud darnach das Vieh alſo
anſchlagen

Ein Reuſſiſchen Ochſen uff 4 Zentner/
Ein heit oder Pomariſchen Ochſen uff drit-
halben Zentner/
Ein Kuhe auff anderhalben Zenter/
Ein Landtrindt anderthalben Zentner/
Ein Kalb 36 pfundt/
Ein Namel 30 pfundt/
Ein Schaff 20 pfundt.
Ein ſeitten Speck uff 20 pfundt/
Ein Schwein biß in 100 mehr oder weniger

Den Zentner aber auff 108 pfundt rechnen/ doch
weiln man das Kalbfleiſch zu der zeit/ wann man zu
felde ligt/ am wenigſten haben kan/ nuhrt haͤmel und
ſchaaffe/ und dann nuhrt gruͤne oder friſch geſchlach-
tet fleiſch nennen. Darneben aber kan nichſtoweni-
ger in acht genommen werden/ daß ein perſohn tages
mit einẽ halben lb. Speck oder aber [unleserliches Material – 1 Zeichen fehlt] lb. gruͤn Rindt-
Schweinen-Kalb- oder Namel fleiſch/ deßgleichen
mit einem pfundt Sulperfleiſch/ mit einem halben
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[217[219]/0231] des Erſten theilß. Roß und Fueß/ naͤmblich 3864 perſohnen 105920 brohdt Machet an Korn oder Meel ————— 1314 viertel. An fleiſch nenne ich Schweinen vnd Rindtfleiſch gruͤen/ gedoͤrret und Sulperfleiſch/ deßgleichen gruͤen Namel und Kalbfleiſch und Speck. Fleiſchtage a- ber will ich mohnatlich nehmen 16/6 fiſchtage und 8 auff butter vnd kaͤſe/ uud darnach das Vieh alſo anſchlagen Ein Reuſſiſchen Ochſen uff 4 Zentner/ Ein heit oder Pomariſchen Ochſen uff drit- halben Zentner/ Ein Kuhe auff anderhalben Zenter/ Ein Landtrindt anderthalben Zentner/ Ein Kalb 36 pfundt/ Ein Namel 30 pfundt/ Ein Schaff 20 pfundt. Ein ſeitten Speck uff 20 pfundt/ Ein Schwein biß in 100 mehr oder weniger Den Zentner aber auff 108 pfundt rechnen/ doch weiln man das Kalbfleiſch zu der zeit/ wann man zu felde ligt/ am wenigſten haben kan/ nuhrt haͤmel und ſchaaffe/ und dann nuhrt gruͤne oder friſch geſchlach- tet fleiſch nennen. Darneben aber kan nichſtoweni- ger in acht genommen werden/ daß ein perſohn tages mit einẽ halben lb. Speck oder aber _ lb. gruͤn Rindt- Schweinen-Kalb- oder Namel fleiſch/ deßgleichen mit einem pfundt Sulperfleiſch/ mit einem halben pfunde duͤrr fleiſch/ ſein hinkommens wohl haben kan. Wann nuhn des mohnats 16 fleiſchtage ſein naͤmb- D d ij

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Zitationshilfe: Dilich, Wilhelm [i. e. Scheffer, Wilhelm]: Kriegsbuch, darin die Alte und Neue Militaria eigentlich beschrieben. Kassel, 1607, S. 217[219]. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/dilich_kriegsbuch_1607/231>, abgerufen am 25.11.2024.