Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.oder Majoran/ hacke alles vntereinander/ reibe oder Majoran/ hacke alles vntereinander/ reibe <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0098" n="86"/> oder Majoran/ hacke alles vntereinander/ reibe<lb/> darnach eine Semmel/ vnd thue sie dran/<lb/> geus ein wenig Rohm oder dicke Milch darzu/<lb/> Wuͤrtze sie mit Jngwer/ Saltz/ Pfeffer/ Zimmet/<lb/> Zucker vnd viel kleine Rosinlein/ menge es<lb/> wol vntereinander/ vnd schlage es in ein Netzlein/<lb/> vermache sie fein/ das nichts heraus rinne/<lb/> las darnach eine geschmeltzte Butter wol heis<lb/> werden in einer Pfanne oder Tigel/ lege vnten<lb/> kleine hoͤltzlein/ damit die Leber nicht anhenget/<lb/> lege die Leber also in die heisse Butter<lb/> oder Schmaltz/ vnd las sie wol backen/ wen sie<lb/> nun auff einer seiten fein braun ist/ so wende sie<lb/> vmb/ vnnd so offte bis sie allenthalben braun<lb/> worden ist/ Richte sie darnach an/ geus<lb/> eine braune Butter druͤber/ vnd strewe<lb/> Jngwer drauff.<figure/></p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [86/0098]
oder Majoran/ hacke alles vntereinander/ reibe
darnach eine Semmel/ vnd thue sie dran/
geus ein wenig Rohm oder dicke Milch darzu/
Wuͤrtze sie mit Jngwer/ Saltz/ Pfeffer/ Zimmet/
Zucker vnd viel kleine Rosinlein/ menge es
wol vntereinander/ vnd schlage es in ein Netzlein/
vermache sie fein/ das nichts heraus rinne/
las darnach eine geschmeltzte Butter wol heis
werden in einer Pfanne oder Tigel/ lege vnten
kleine hoͤltzlein/ damit die Leber nicht anhenget/
lege die Leber also in die heisse Butter
oder Schmaltz/ vnd las sie wol backen/ wen sie
nun auff einer seiten fein braun ist/ so wende sie
vmb/ vnnd so offte bis sie allenthalben braun
worden ist/ Richte sie darnach an/ geus
eine braune Butter druͤber/ vnd strewe
Jngwer drauff.
[Abbildung]
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 86. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/98>, abgerufen am 22.02.2025. |