Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Ein gut Essen von einer Leber zu machen. NJm die Leber also rohe von einem Kalbe/ Ein gut Essen von einer Leber zu machen. NJm die Leber also rohe von einem Kalbe/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0095" n="83"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gut Essen von einer Leber zu</hi><lb/> machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm die Leber also rohe von einem Kalbe/<lb/> hacke sie klein/ vnd ein gut theil speck/ oder<lb/> Rindfeistes darunter/ thue hernacher ein<lb/> wenig geriebne Semmeln/ Jngwer/ Pfeffer vnd<lb/> Saffran/ auch ein wenig geschnitne gute gruͤne<lb/> Kreuterlein darein/ vnd schlage zwey oder drey<lb/> Eyer darzu. Nim alsden ein rein Kalbesnetzlein/<lb/> vnd fuͤlle das gehackte darein/ vermache<lb/> es allenthalben wol/ das nichts heraus rinne/<lb/> Mache darnach ein Schmaltz in einer Pfannen<lb/> oder Tigel wol heis/ lege die gefuͤlte Leber darein/<lb/> vnd las sie backen/ bis das sie allenthalben<lb/> fein braun wird/ so ist es recht vnd<lb/> gut.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [83/0095]
Ein gut Essen von einer Leber zu
machen.
NJm die Leber also rohe von einem Kalbe/
hacke sie klein/ vnd ein gut theil speck/ oder
Rindfeistes darunter/ thue hernacher ein
wenig geriebne Semmeln/ Jngwer/ Pfeffer vnd
Saffran/ auch ein wenig geschnitne gute gruͤne
Kreuterlein darein/ vnd schlage zwey oder drey
Eyer darzu. Nim alsden ein rein Kalbesnetzlein/
vnd fuͤlle das gehackte darein/ vermache
es allenthalben wol/ das nichts heraus rinne/
Mache darnach ein Schmaltz in einer Pfannen
oder Tigel wol heis/ lege die gefuͤlte Leber darein/
vnd las sie backen/ bis das sie allenthalben
fein braun wird/ so ist es recht vnd
gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 83. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/95>, abgerufen am 20.02.2025. |