Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.dünne wird/ treibe es
miteinander durch ein enge Ein gut Trisanet vber allerley kalt Gebratens. SChneide erstlich etzliche Semmelschnitten/ duͤnne wird/ treibe es
miteinander durch ein enge Ein gut Trisanet vber allerley kalt Gebratens. SChneide erstlich etzliche Semmelschnitten/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0080" n="68"/> duͤnne wird/ treibe es miteinander durch ein enge<lb/> sieblein oder tuch. Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/<lb/> Zimmet/ Zucker oder Honig. Wil man es<lb/> aber nicht suͤsse haben/ so nim an stat des Zuckers<lb/> oder Honigs/ geriebne oder geschnitne Muscaten<lb/> darzu/ las es darnach gar gemach miteinander<lb/> auffsieden/ Ruͤhre es aber stets vmb so bekommet<lb/> es eine huͤbsche vnnd schoͤne farbe/ die<lb/> richte den vber Kappaunen/ Huͤnner/ Federwiltpret/<lb/> oder ander Fleisch an/ woruͤber man<lb/> wil/ es ist gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gut Trisanet vber allerley kalt</hi><lb/> Gebratens.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Chneide erstlich etzliche Semmelschnitten/<lb/> vnd brate sie auff einem Roste/ biß sie fein<lb/> braun werden/ las sie den wol vorkuelen/<lb/> vnd mache den Trisanet also.<lb/> Nim ein glaß Malvasier/ Reinfal/ oder andern<lb/> suͤssen Wein/ wen man es gut machen wil/<lb/> vnd einer haben kan. Jn manglunge aber dessen/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [68/0080]
duͤnne wird/ treibe es miteinander durch ein enge
sieblein oder tuch. Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/
Zimmet/ Zucker oder Honig. Wil man es
aber nicht suͤsse haben/ so nim an stat des Zuckers
oder Honigs/ geriebne oder geschnitne Muscaten
darzu/ las es darnach gar gemach miteinander
auffsieden/ Ruͤhre es aber stets vmb so bekommet
es eine huͤbsche vnnd schoͤne farbe/ die
richte den vber Kappaunen/ Huͤnner/ Federwiltpret/
oder ander Fleisch an/ woruͤber man
wil/ es ist gut.
Ein gut Trisanet vber allerley kalt
Gebratens.
SChneide erstlich etzliche Semmelschnitten/
vnd brate sie auff einem Roste/ biß sie fein
braun werden/ las sie den wol vorkuelen/
vnd mache den Trisanet also.
Nim ein glaß Malvasier/ Reinfal/ oder andern
suͤssen Wein/ wen man es gut machen wil/
vnd einer haben kan. Jn manglunge aber dessen/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 68. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/80>, abgerufen am 20.02.2025. |