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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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dünne wird/ treibe es miteinander durch ein enge
sieblein oder tuch. Würtze es mit Jngwer/ Pfeffer/
Zimmet/ Zucker oder Honig. Wil man es
aber nicht süsse haben/ so nim an stat des Zuckers
oder Honigs/ geriebne oder geschnitne Muscaten
darzu/ las es darnach gar gemach miteinander
auffsieden/ Rühre es aber stets vmb so bekommet
es eine hübsche vnnd schöne farbe/ die
richte den vber Kappaunen/ Hünner/ Federwiltpret/
oder ander Fleisch an/ worüber man
wil/ es ist gut.

Ein gut Trisanet vber allerley kalt
Gebratens.

SChneide erstlich etzliche Semmelschnitten/
vnd brate sie auff einem Roste/ biß sie fein
braun werden/ las sie den wol vorkuelen/
vnd mache den Trisanet also.
Nim ein glaß Malvasier/ Reinfal/ oder andern
süssen Wein/ wen man es gut machen wil/
vnd einer haben kan. Jn manglunge aber dessen/

duͤnne wird/ treibe es miteinander durch ein enge
sieblein oder tuch. Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/
Zimmet/ Zucker oder Honig. Wil man es
aber nicht suͤsse haben/ so nim an stat des Zuckers
oder Honigs/ geriebne oder geschnitne Muscaten
darzu/ las es darnach gar gemach miteinander
auffsieden/ Ruͤhre es aber stets vmb so bekommet
es eine huͤbsche vnnd schoͤne farbe/ die
richte den vber Kappaunen/ Huͤnner/ Federwiltpret/
oder ander Fleisch an/ woruͤber man
wil/ es ist gut.

Ein gut Trisanet vber allerley kalt
Gebratens.

SChneide erstlich etzliche Semmelschnitten/
vnd brate sie auff einem Roste/ biß sie fein
braun werden/ las sie den wol vorkuelen/
vnd mache den Trisanet also.
Nim ein glaß Malvasier/ Reinfal/ oder andern
suͤssen Wein/ wen man es gut machen wil/
vnd einer haben kan. Jn manglunge aber dessen/

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[68/0080] duͤnne wird/ treibe es miteinander durch ein enge sieblein oder tuch. Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet/ Zucker oder Honig. Wil man es aber nicht suͤsse haben/ so nim an stat des Zuckers oder Honigs/ geriebne oder geschnitne Muscaten darzu/ las es darnach gar gemach miteinander auffsieden/ Ruͤhre es aber stets vmb so bekommet es eine huͤbsche vnnd schoͤne farbe/ die richte den vber Kappaunen/ Huͤnner/ Federwiltpret/ oder ander Fleisch an/ woruͤber man wil/ es ist gut. Ein gut Trisanet vber allerley kalt Gebratens. SChneide erstlich etzliche Semmelschnitten/ vnd brate sie auff einem Roste/ biß sie fein braun werden/ las sie den wol vorkuelen/ vnd mache den Trisanet also. Nim ein glaß Malvasier/ Reinfal/ oder andern suͤssen Wein/ wen man es gut machen wil/ vnd einer haben kan. Jn manglunge aber dessen/

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 68. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/80>, abgerufen am 23.11.2024.