Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.viel guten sawern Weinessig darzu/ Würtze es Ein ander gut Södlein. NJm ein gleßlein Reinfal/ oder andern süssen Ein gut gesundes grünes Södlein vber gebratens vnd anders. NJm gute grüne Kresse/ wasche sie rein/ vnd viel guten sawern Weinessig darzu/ Wuͤrtze es Ein ander gut Soͤdlein. NJm ein gleßlein Reinfal/ oder andern suͤssen Ein gut gesundes gruͤnes Soͤdlein vber gebratens vnd anders. NJm gute gruͤne Kresse/ wasche sie rein/ vnd <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0077" n="65"/> viel guten sawern Weinessig darzu/ Wuͤrtze es<lb/> mit Jngwer/ Pfeffer/ Zucker/ vnd viel Neglein/<lb/> saltze es ein wenig ruͤhre es durcheinander/ vnd<lb/> las es wol sieden/ so wird es recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein ander gut Soͤdlein.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein gleßlein Reinfal/ oder andern suͤssen<lb/> Wein/ thue jhn in eine Pfanne oder Tigel/<lb/> ruͤhre ein wenig geriebnen Pfefferkuchen/<lb/> oder von einer altbackenen Semmel darein/<lb/> thue kleine Rosinlein Jngwer vnnd viel<lb/> Zimmet darzu/ Las es miteinander sieden/ vnd<lb/> richte es an/ woruͤber man wil.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gut gesundes gruͤnes Soͤdlein vber</hi><lb/> gebratens vnd anders.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm gute gruͤne Kresse/ wasche sie rein/ vnd<lb/> schneide sie erstlichen/ den reibe sie wol klein/<lb/> saltze sie ein wenig/ vnd geus Weinessig<lb/> dran/ treibe sie durch ein sieblein oder tuch/ vnd </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [65/0077]
viel guten sawern Weinessig darzu/ Wuͤrtze es
mit Jngwer/ Pfeffer/ Zucker/ vnd viel Neglein/
saltze es ein wenig ruͤhre es durcheinander/ vnd
las es wol sieden/ so wird es recht vnd gut.
Ein ander gut Soͤdlein.
NJm ein gleßlein Reinfal/ oder andern suͤssen
Wein/ thue jhn in eine Pfanne oder Tigel/
ruͤhre ein wenig geriebnen Pfefferkuchen/
oder von einer altbackenen Semmel darein/
thue kleine Rosinlein Jngwer vnnd viel
Zimmet darzu/ Las es miteinander sieden/ vnd
richte es an/ woruͤber man wil.
Ein gut gesundes gruͤnes Soͤdlein vber
gebratens vnd anders.
NJm gute gruͤne Kresse/ wasche sie rein/ vnd
schneide sie erstlichen/ den reibe sie wol klein/
saltze sie ein wenig/ vnd geus Weinessig
dran/ treibe sie durch ein sieblein oder tuch/ vnd
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 65. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/77>, abgerufen am 22.02.2025. |