Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.gelbe es mit Saffran/ vnd las diß alles miteinander Ein ander Södlein vber gebratens. NJm einen löffelvol schön weitzen
Mehl/ Aber ein gut Brüelein vber gebratens oder etwas anders. NJm ein stücklein frische Butter/ las sie gelbe es mit Saffran/ vnd las diß alles miteinander Ein ander Soͤdlein vber gebratens. NJm einen loͤffelvol schoͤn weitzen
Mehl/ Aber ein gut Bruͤelein vber gebratens oder etwas anders. NJm ein stuͤcklein frische Butter/ las sie <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0076" n="64"/> gelbe es mit Saffran/ vnd las diß alles miteinander<lb/> sieden/ biß die Zwibeln vnd Opffel fein<lb/> weich werden/ so richte sie denn in eine schuͤssel<lb/> an/ vnd lege das gebratens drauff.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein ander Soͤdlein vber gebratens.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen loͤffelvol schoͤn weitzen Mehl/<lb/> roͤste es in einem Schmaltze/ oder warmer<lb/> Butter bis es braun wird/ geus den ein<lb/> gleselein suͤssen oder andern guten Wein darzu/<lb/> vnd thue ein gut theil kleine Rosinlein dran/ vnd<lb/> wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker vnd<lb/> Neglein/ las es miteinander sieden/ vnd richte<lb/> es den an/ woruͤber man wil.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Aber ein gut Bruͤelein vber gebratens </hi><lb/> oder etwas anders.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein stuͤcklein frische Butter/ las sie<lb/> wol heis werden bis sie braun wird/ den<lb/> geus ein halb gleselein Wein/ vnd halb so </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [64/0076]
gelbe es mit Saffran/ vnd las diß alles miteinander
sieden/ biß die Zwibeln vnd Opffel fein
weich werden/ so richte sie denn in eine schuͤssel
an/ vnd lege das gebratens drauff.
Ein ander Soͤdlein vber gebratens.
NJm einen loͤffelvol schoͤn weitzen Mehl/
roͤste es in einem Schmaltze/ oder warmer
Butter bis es braun wird/ geus den ein
gleselein suͤssen oder andern guten Wein darzu/
vnd thue ein gut theil kleine Rosinlein dran/ vnd
wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker vnd
Neglein/ las es miteinander sieden/ vnd richte
es den an/ woruͤber man wil.
Aber ein gut Bruͤelein vber gebratens
oder etwas anders.
NJm ein stuͤcklein frische Butter/ las sie
wol heis werden bis sie braun wird/ den
geus ein halb gleselein Wein/ vnd halb so
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 64. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/76>, abgerufen am 20.02.2025. |