Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.kalt
vber gebratens oder etwas anders/ es ist Ein gut Södlein von grünen Weinbeeren. WEnn die Weinbeeren abgepflöcket/ vnd kalt
vber gebratens oder etwas anders/ es ist Ein gut Soͤdlein von gruͤnen Weinbeeren. WEnn die Weinbeeren abgepfloͤcket/ vnd <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0073" n="61"/> kalt vber gebratens oder etwas anders/ es ist<lb/> recht gesund vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein gut Soͤdlein von gruͤnen Weinbeeren.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Enn die Weinbeeren abgepfloͤcket/ vnd<lb/> rein gewaschen sein/ so thue sie in einen<lb/> Moͤrsel oder reibe Topff/ stosse vnd reibe<lb/> sie das sie werden wie ein muhß/ thue sie den in<lb/> ein lein tuch/ lege es zwischen zwey reine bretterlein/<lb/> beschwere es wol/ vnd presse den Safft gar<lb/> rein daraus/ das nur die huͤlsen vnd kern im tuche<lb/> bleiben. Darnach thue den Safft in eine<lb/> Pfanne oder Tigel/ setze es vbers fewer/ ruͤhre es<lb/> stets vmb/ vnd las es eine halbe stunde sieden/ in<lb/> dessen nim 2 Semmelschnitten/ roͤste sie auff einem<lb/> roste/ bis sie wol harte vnd braun werden/<lb/> den stosse sie in einem Moͤrsel gar klein/ vnd ruͤhre<lb/> es vnter das soͤdlein/ jedoch nicht zuviel/ das<lb/> es nicht zu dicke wird. Menge ein wenig kleine<lb/> Rosinlein/ ein loͤfflein Zucker oder Honig darein/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [61/0073]
kalt vber gebratens oder etwas anders/ es ist
recht gesund vnd gut.
Ein gut Soͤdlein von gruͤnen Weinbeeren.
WEnn die Weinbeeren abgepfloͤcket/ vnd
rein gewaschen sein/ so thue sie in einen
Moͤrsel oder reibe Topff/ stosse vnd reibe
sie das sie werden wie ein muhß/ thue sie den in
ein lein tuch/ lege es zwischen zwey reine bretterlein/
beschwere es wol/ vnd presse den Safft gar
rein daraus/ das nur die huͤlsen vnd kern im tuche
bleiben. Darnach thue den Safft in eine
Pfanne oder Tigel/ setze es vbers fewer/ ruͤhre es
stets vmb/ vnd las es eine halbe stunde sieden/ in
dessen nim 2 Semmelschnitten/ roͤste sie auff einem
roste/ bis sie wol harte vnd braun werden/
den stosse sie in einem Moͤrsel gar klein/ vnd ruͤhre
es vnter das soͤdlein/ jedoch nicht zuviel/ das
es nicht zu dicke wird. Menge ein wenig kleine
Rosinlein/ ein loͤfflein Zucker oder Honig darein/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 61. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/73>, abgerufen am 22.02.2025. |