Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.es in ein töpfflein/ geus Wasser
dran/ vnd las es in ein toͤpfflein/ geus Wasser
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es in ein toͤpfflein/ geus Wasser dran/ vnd las
sieden/ darnach nim 3 oder 4 gebehete Semmelschnitten/
weiche sie in das gesottene Wasser/
Reibe in dessen/ die Petersilgenwurtzel/ oder das
gruͤne/ vnd treibe es sampt der geweichten Semmel/
vnd dem Wasser durch ein enges sieblein
oder tuch/ geus ein glaß guten Weinessig dran/
thue die Bruͤe darnach in eine Pfanne oder Tigel/
lege die Fische was es sey in die Bruͤe/ saltze
es recht/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ wenig Pfeffer/
Saffran/ vnd einen loͤffelvol Zucker/ vnd las es
miteinander sieden/ wen es nun gesotten ist/ so
thue ein wenig Neglein drein/ die lasse aber nicht
mit sieden/ sie vorlieren sonsten den geschmack/
Richte den die Fische an/ vnd geus den die Bruͤe
druͤber. Man mag auch dieses Soͤdlein vber
kleine Fische/ als Schmerlein/ Elderßlein
vnd Gruͤndlinge machen/ vnd gebrauchen/
es ist gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 55. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/67>, abgerufen am 19.07.2024. |