Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.sieden/ vnd richte darnach an/ so ist
es recht vnd Ein ander gut Brüelein vber allerley Gebratens. NJm vnd las eine gute Butter wol heis vnd Ein gutes Brüelein vber ein Hirschen Wildes oder andere Zämel. WEil der Zämel auff einem roste/ oder in sieden/ vnd richte darnach an/ so ist
es recht vnd Ein ander gut Bruͤelein vber allerley Gebratens. NJm vnd las eine gute Butter wol heis vnd Ein gutes Bruͤelein vber ein Hirschen Wildes oder andere Zaͤmel. WEil der Zaͤmel auff einem roste/ oder in <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0064" n="52"/> sieden/ vnd richte darnach an/ so ist es recht vnd<lb/> gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein ander gut Bruͤelein vber allerley</hi><lb/> Gebratens.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm vnd las eine gute Butter wol heis vnd<lb/> braun werden/ Nim den ein glas mit<lb/> Wein/ vnd 3 oder 4 loͤffelvol guten Essig/<lb/> vnd thue es darzu. Wuͤrtze es mit Jngwer/<lb/> Pfeffer/ Zucker/ viel Neglein/ vnd ein wenig<lb/> Saltz/ ruͤhre es durch einander/ vnd las es wol<lb/> sieden/ so wird es recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gutes Bruͤelein vber ein Hirschen</hi><lb/> Wildes oder andere Zaͤmel.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Eil der Zaͤmel auff einem roste/ oder in<lb/> andere wege braͤd/ so mache dis Soͤdlein/<lb/> Brenne oder roͤste ein wenig Mehl in<lb/> schmaltze/ Nim darnach einen loͤffelvol Kirschmuhs/<lb/> vnd weiche es in Wein/ treibe es darmitte<lb/> durch einen durchschlag/ oder sieblein/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [52/0064]
sieden/ vnd richte darnach an/ so ist es recht vnd
gut.
Ein ander gut Bruͤelein vber allerley
Gebratens.
NJm vnd las eine gute Butter wol heis vnd
braun werden/ Nim den ein glas mit
Wein/ vnd 3 oder 4 loͤffelvol guten Essig/
vnd thue es darzu. Wuͤrtze es mit Jngwer/
Pfeffer/ Zucker/ viel Neglein/ vnd ein wenig
Saltz/ ruͤhre es durch einander/ vnd las es wol
sieden/ so wird es recht vnd gut.
Ein gutes Bruͤelein vber ein Hirschen
Wildes oder andere Zaͤmel.
WEil der Zaͤmel auff einem roste/ oder in
andere wege braͤd/ so mache dis Soͤdlein/
Brenne oder roͤste ein wenig Mehl in
schmaltze/ Nim darnach einen loͤffelvol Kirschmuhs/
vnd weiche es in Wein/ treibe es darmitte
durch einen durchschlag/ oder sieblein/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 52. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/64>, abgerufen am 20.02.2025. |