Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Eine Mandelgescherbe/ vber eine Hirsch oder Rehkeule. NJm eine gute handvol Mandeln/ schele Eine Mandelgescherbe/ vber eine Hirsch oder Rehkeule. NJm eine gute handvol Mandeln/ schele <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0060" n="48"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Eine Mandelgescherbe/ vber eine</hi><lb/> Hirsch oder Rehkeule.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm eine gute handvol Mandeln/ schele<lb/> vnd schneide sie fein klein nach der lenge/<lb/> thue sie in eine Pfanne oder Tigel/ geus ein<lb/> glaß Wein/ vnd ein bar loͤfflein vol feiste Rindfleischsuppen<lb/> dran/ thue ein gut theil kleine Rosinen/<lb/> vnd ein wenig geriebenen Pfefferkuchen<lb/> darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet<lb/> vnd Zucker/ vnd las sieden/ Schuͤtte es den vber<lb/> eine gebratne Hirsch oder Rehkeule/ Oder richte<lb/> es in eine Schuͤssel an/ vnd lege die Keule drauff.<lb/> Wil man aber das Soͤdlein lieber kalt geben/ so<lb/> thue an stadt der Rindfleischsuppen/ so viel Essig<lb/> zum Wein/ oder nim den Wein nur alleine/ wie<lb/> man es am liebsten hat/ so wird es auch<lb/> recht vnd gut.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [48/0060]
Eine Mandelgescherbe/ vber eine
Hirsch oder Rehkeule.
NJm eine gute handvol Mandeln/ schele
vnd schneide sie fein klein nach der lenge/
thue sie in eine Pfanne oder Tigel/ geus ein
glaß Wein/ vnd ein bar loͤfflein vol feiste Rindfleischsuppen
dran/ thue ein gut theil kleine Rosinen/
vnd ein wenig geriebenen Pfefferkuchen
darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet
vnd Zucker/ vnd las sieden/ Schuͤtte es den vber
eine gebratne Hirsch oder Rehkeule/ Oder richte
es in eine Schuͤssel an/ vnd lege die Keule drauff.
Wil man aber das Soͤdlein lieber kalt geben/ so
thue an stadt der Rindfleischsuppen/ so viel Essig
zum Wein/ oder nim den Wein nur alleine/ wie
man es am liebsten hat/ so wird es auch
recht vnd gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 48. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/60>, abgerufen am 20.07.2024. |