Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Das IV. Capitel. Von mancherley guten Södern vber gebratens oder etwas anders. Ein Brüelein vber Wiltpret. NJm ein meßlein süssen oder andern guten Das IV. Capitel. Von mancherley guten Soͤdern vber gebratens oder etwas anders. Ein Bruͤelein vber Wiltpret. NJm ein meßlein suͤssen oder andern guten <TEI> <text> <body> <pb facs="#f0059" n="47"/> <div n="1"> <head> <hi rendition="#b">Das IV. Capitel.</hi> </head><lb/> <head><hi rendition="#b">Von mancherley guten Soͤdern</hi><lb/> vber gebratens oder etwas<lb/> anders.</head><lb/> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein Bruͤelein vber Wiltpret.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein meßlein suͤssen oder andern guten<lb/> Wein/ vnd sehr viel Bruͤe von Wiltpret/<lb/> Jst es aber kein suͤsser Wein/ so thue Zucker<lb/> oder Honig dran/ brenne ein wenig Mehl in<lb/> heisser Butter/ geus ein gleßlein Essig darzu/<lb/> Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Neglein/<lb/> thue es zusammen/ Las es miteinander<lb/> sieden/ vnd geus es vber das<lb/> Wiltpret.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [47/0059]
Das IV. Capitel.
Von mancherley guten Soͤdern
vber gebratens oder etwas
anders.
Ein Bruͤelein vber Wiltpret.
NJm ein meßlein suͤssen oder andern guten
Wein/ vnd sehr viel Bruͤe von Wiltpret/
Jst es aber kein suͤsser Wein/ so thue Zucker
oder Honig dran/ brenne ein wenig Mehl in
heisser Butter/ geus ein gleßlein Essig darzu/
Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Neglein/
thue es zusammen/ Las es miteinander
sieden/ vnd geus es vber das
Wiltpret.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 47. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/59>, abgerufen am 20.02.2025. |