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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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So wird dis Södlein gut/ Hat man aber keinen
süssen Wein/ den machet das Södlein sonderlichen
fein braun/ So thue ein wenig Zucker/ Honig
oder Sirup daran/ so wird es auch recht vnd
gut.

Haselhünner Rebhühner oder ander
FederWiltpret gut zu braten.

ROpffe vnd pflöcke das FederWiltpret reiniglichen/
darnach lege sie in eine heisse Asschen/
so lauffen sie fein auff. Oder küle
sie in einem warmen Wasser aus/ den spicke sie
auff einer seiten/ oder nicht/ fülle ein stücklein
Butter/ mit Jngwer/ Pfeffer vnnd gehackten
Kreutern vormischt/ inwendig hinein/ vnd
brate es langsam. [Abbildung]

So wird dis Soͤdlein gut/ Hat man aber keinen
suͤssen Wein/ den machet das Soͤdlein sonderlichen
fein braun/ So thue ein wenig Zucker/ Honig
oder Sirup daran/ so wird es auch recht vnd
gut.

Haselhuͤnner Rebhuͤhner oder ander
FederWiltpret gut zu braten.

ROpffe vnd pfloͤcke das FederWiltpret reiniglichen/
darnach lege sie in eine heisse Asschen/
so lauffen sie fein auff. Oder kuͤle
sie in einem warmen Wasser aus/ den spicke sie
auff einer seiten/ oder nicht/ fuͤlle ein stuͤcklein
Butter/ mit Jngwer/ Pfeffer vnnd gehackten
Kreutern vormischt/ inwendig hinein/ vnd
brate es langsam. [Abbildung]

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[46/0058] So wird dis Soͤdlein gut/ Hat man aber keinen suͤssen Wein/ den machet das Soͤdlein sonderlichen fein braun/ So thue ein wenig Zucker/ Honig oder Sirup daran/ so wird es auch recht vnd gut. Haselhuͤnner Rebhuͤhner oder ander FederWiltpret gut zu braten. ROpffe vnd pfloͤcke das FederWiltpret reiniglichen/ darnach lege sie in eine heisse Asschen/ so lauffen sie fein auff. Oder kuͤle sie in einem warmen Wasser aus/ den spicke sie auff einer seiten/ oder nicht/ fuͤlle ein stuͤcklein Butter/ mit Jngwer/ Pfeffer vnnd gehackten Kreutern vormischt/ inwendig hinein/ vnd brate es langsam. [Abbildung]

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 46. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/58>, abgerufen am 21.12.2024.