Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Einen Kapaunen oder Henne zubraten mit einem guten Södlein. BRate den Kapaunen oder Henne/ Nim Schnepffen gut zubraten. ROpffe oder Pflocke die Schnepffen rein/ Einen Kapaunen oder Henne zubraten mit einem guten Soͤdlein. BRate den Kapaunen oder Henne/ Nim Schnepffen gut zubraten. ROpffe oder Pflocke die Schnepffen rein/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0053" n="41"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Kapaunen oder Henne zubraten</hi><lb/> mit einem guten Soͤdlein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">B</hi>Rate den Kapaunen oder Henne/ Nim<lb/> darnach ein meßlein Wein/ vnd thue geribene<lb/> Semmel Brosamen darzu/ Seude<lb/> es miteinander/ vnd treibe es durch ein enges<lb/> sieblein/ oder haͤrin tuch/ thue darnach geschnitne<lb/> Mandelkern vnd kleine Rosinlein drein/ wuͤrtze<lb/> es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet/ Zucker vnd<lb/> Saffran/ vnd las es wieder miteinander sieden.<lb/> Wenn der Kapaun angericht ist/ so geus dis<lb/> Soͤdlein daruͤber/ oder darunter/ so ist es recht<lb/> vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Schnepffen gut zubraten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">R</hi>Opffe oder Pflocke die Schnepffen rein/<lb/> vnd nim sie nicht aus/ wasche vnd zaͤme<lb/> sie/ vnd stecke den langen Schnabel durch<lb/> sie/ besprenge sie mit Jngwer vnd Saltz/ stecke<lb/> sie an/ vnd brate sie langsam/ wenn sie nur erwarmet </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [41/0053]
Einen Kapaunen oder Henne zubraten
mit einem guten Soͤdlein.
BRate den Kapaunen oder Henne/ Nim
darnach ein meßlein Wein/ vnd thue geribene
Semmel Brosamen darzu/ Seude
es miteinander/ vnd treibe es durch ein enges
sieblein/ oder haͤrin tuch/ thue darnach geschnitne
Mandelkern vnd kleine Rosinlein drein/ wuͤrtze
es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet/ Zucker vnd
Saffran/ vnd las es wieder miteinander sieden.
Wenn der Kapaun angericht ist/ so geus dis
Soͤdlein daruͤber/ oder darunter/ so ist es recht
vnd gut.
Schnepffen gut zubraten.
ROpffe oder Pflocke die Schnepffen rein/
vnd nim sie nicht aus/ wasche vnd zaͤme
sie/ vnd stecke den langen Schnabel durch
sie/ besprenge sie mit Jngwer vnd Saltz/ stecke
sie an/ vnd brate sie langsam/ wenn sie nur erwarmet
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 41. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/53>, abgerufen am 16.02.2025. |