Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.thue kleine oder grosse Rosinen darzu/ auch Zucker/ II. Wil man es aber in einem braunen Söde III. So man es aber in einem schwartzen Söde thue kleine oder grosse Rosinen darzu/ auch Zucker/ II. Wil man es aber in einem braunen Soͤde III. So man es aber in einem schwartzen Soͤde <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="2"> <div n="4"> <p><pb facs="#f0043" n="31"/> thue kleine oder grosse Rosinen darzu/ auch Zucker/<lb/> Zimmet/ gantze Muscatenbluͤt/ Jngwer/<lb/> Pfeffer vnd Saffran/ lege das Wiltpret drein/<lb/> vnd las es noch eine weile sieden/ richte es darnach<lb/> an/ vnd strewe Zimmet druͤber.</p> </div> <div n="4"> <head> <hi rendition="#b">II.</hi> </head><lb/> <p>Wil man es aber in einem braunen Soͤde<lb/> haben/ so weiche eine Kelle voll Kirschmuhß oder<lb/> Kirschsafft in Wein/ treibe es darmit durch ein<lb/> Sieblein/ oder Durchschlag. Wuͤrtze es mit<lb/> Zimmet/ Zucker/ Jngwer/ Pfeffer vnd Neglein/<lb/> vnd geus noch ein gleßlein Wein dran/ lege das<lb/> Wiltpret oder Fleisch darein/ vnd las es ein wenig<lb/> mit der Bruͤe sieden/ thue den geschnitne<lb/> Mandeln vnd kleine Rosinen dran/ so wird es<lb/> recht.</p> </div> <div n="4"> <head> <hi rendition="#b">III.</hi> </head><lb/> <p>So man es aber in einem schwartzen Soͤde<lb/> haben wil/ so nim die Farbe oder Blut von Wiltpret/<lb/> oder von andern Fleisch/ treibe es mit wein<lb/> oder essig durch ein sieblein/ oder tuch/ Roͤste kleine<lb/> gehackte Zwibeln in einer Butter/ vnd thue sie </p> </div> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [31/0043]
thue kleine oder grosse Rosinen darzu/ auch Zucker/
Zimmet/ gantze Muscatenbluͤt/ Jngwer/
Pfeffer vnd Saffran/ lege das Wiltpret drein/
vnd las es noch eine weile sieden/ richte es darnach
an/ vnd strewe Zimmet druͤber.
II.
Wil man es aber in einem braunen Soͤde
haben/ so weiche eine Kelle voll Kirschmuhß oder
Kirschsafft in Wein/ treibe es darmit durch ein
Sieblein/ oder Durchschlag. Wuͤrtze es mit
Zimmet/ Zucker/ Jngwer/ Pfeffer vnd Neglein/
vnd geus noch ein gleßlein Wein dran/ lege das
Wiltpret oder Fleisch darein/ vnd las es ein wenig
mit der Bruͤe sieden/ thue den geschnitne
Mandeln vnd kleine Rosinen dran/ so wird es
recht.
III.
So man es aber in einem schwartzen Soͤde
haben wil/ so nim die Farbe oder Blut von Wiltpret/
oder von andern Fleisch/ treibe es mit wein
oder essig durch ein sieblein/ oder tuch/ Roͤste kleine
gehackte Zwibeln in einer Butter/ vnd thue sie
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