Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.gehackte/ wil man es aber gerne fewerlicht Vogel mit einem guten Södlein. WEnn die Vogel gepflöcket/ vnnd rein gemacht gehackte/ wil man es aber gerne fewerlicht Vogel mit einem guten Soͤdlein. WEnn die Vogel gepfloͤcket/ vnnd rein gemacht <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0040" n="28"/> gehackte/ wil man es aber gerne fewerlicht<lb/> haben/ so geus ein gleßlein guten Weinessig darzu/<lb/> Wuͤrtze auch die Suppen wieder mit Jngwer/<lb/> Pfeffer vnd Saffran/ vnd las es vollends<lb/> sieden/ das es ein fein dickes Soͤdlein bekoͤmmet/<lb/> so wird es recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Vogel mit einem guten </hi><lb/> Soͤdlein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Enn die Vogel gepfloͤcket/ vnnd rein gemacht<lb/> sind/ so seude sie erstlich ein wenig<lb/> im Wasser/ geus es denn davon/ vnnd<lb/> thue einen guten suͤssen oder andern Wein dran/<lb/> mache eine geschmeltzte Butter wol warm/ vnd<lb/> geus sie druͤber/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer<lb/> vnd Neglein/ las es wol einsieden/ das es ein<lb/> braun Soͤdlein bekomme/ so werden<lb/> sie gut.</p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [28/0040]
gehackte/ wil man es aber gerne fewerlicht
haben/ so geus ein gleßlein guten Weinessig darzu/
Wuͤrtze auch die Suppen wieder mit Jngwer/
Pfeffer vnd Saffran/ vnd las es vollends
sieden/ das es ein fein dickes Soͤdlein bekoͤmmet/
so wird es recht vnd gut.
Vogel mit einem guten
Soͤdlein.
WEnn die Vogel gepfloͤcket/ vnnd rein gemacht
sind/ so seude sie erstlich ein wenig
im Wasser/ geus es denn davon/ vnnd
thue einen guten suͤssen oder andern Wein dran/
mache eine geschmeltzte Butter wol warm/ vnd
geus sie druͤber/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer
vnd Neglein/ las es wol einsieden/ das es ein
braun Soͤdlein bekomme/ so werden
sie gut.
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/40 |
Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 28. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/40>, abgerufen am 16.07.2024. |