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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Gefülte Kalbes oder Lambs Brüste
zu machen.

REume erstlichen die Brust/ darnach nim
8 oder 10 Eyer/ schlage sie in eine Schüssel
oder Töpfflein/ Saltze sie ein wenig/
vnd quirle sie wol vntereinander/ Hacke ein wenig
Majoran/ Rosamarien/ Petersilgen/ oder
andere gute Kreuterlein/ mit einem stücklein
Speck/ Butter/ oder andern feisten/ Hat man
aber lieber Zwibeln so hacke vnd röste sie zuvor in
einer Butter vnd thue sie in die Eyer/ geus einen
löffelvol Rohm darzu/ vnd würtze sie mit Jngwer/
Pfeffer/ ein wenig geriebnen Muscaten/
vnd Saffran/ menge alles vntereinander/ vnd
fülle es in die Brust/ mache sie fein zu/ das nichts
heraus fallen kan/ Behalte aber von dem gehackten
vbrig/ vnd lege denn die Brust in ein siedent
Wasser/ vnd geschwölle sie ein wenig/ thue
als den daß Wasser davon/ vnd geus eine gute
Rindfleischsuppen dran/ Auch das vbergebliebene

Gefuͤlte Kalbes oder Lambs Bruͤste
zu machen.

REume erstlichen die Brust/ darnach nim
8 oder 10 Eyer/ schlage sie in eine Schuͤssel
oder Toͤpfflein/ Saltze sie ein wenig/
vnd quirle sie wol vntereinander/ Hacke ein wenig
Majoran/ Rosamarien/ Petersilgen/ oder
andere gute Kreuterlein/ mit einem stuͤcklein
Speck/ Butter/ oder andern feisten/ Hat man
aber lieber Zwibeln so hacke vnd roͤste sie zuvor in
einer Butter vnd thue sie in die Eyer/ geus einen
loͤffelvol Rohm darzu/ vnd wuͤrtze sie mit Jngwer/
Pfeffer/ ein wenig geriebnen Muscaten/
vnd Saffran/ menge alles vntereinander/ vnd
fuͤlle es in die Brust/ mache sie fein zu/ das nichts
heraus fallen kan/ Behalte aber von dem gehackten
vbrig/ vnd lege denn die Brust in ein siedent
Wasser/ vnd geschwoͤlle sie ein wenig/ thue
als den daß Wasser davon/ vnd geus eine gute
Rindfleischsuppen dran/ Auch das vbergebliebene

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[27/0039] Gefuͤlte Kalbes oder Lambs Bruͤste zu machen. REume erstlichen die Brust/ darnach nim 8 oder 10 Eyer/ schlage sie in eine Schuͤssel oder Toͤpfflein/ Saltze sie ein wenig/ vnd quirle sie wol vntereinander/ Hacke ein wenig Majoran/ Rosamarien/ Petersilgen/ oder andere gute Kreuterlein/ mit einem stuͤcklein Speck/ Butter/ oder andern feisten/ Hat man aber lieber Zwibeln so hacke vnd roͤste sie zuvor in einer Butter vnd thue sie in die Eyer/ geus einen loͤffelvol Rohm darzu/ vnd wuͤrtze sie mit Jngwer/ Pfeffer/ ein wenig geriebnen Muscaten/ vnd Saffran/ menge alles vntereinander/ vnd fuͤlle es in die Brust/ mache sie fein zu/ das nichts heraus fallen kan/ Behalte aber von dem gehackten vbrig/ vnd lege denn die Brust in ein siedent Wasser/ vnd geschwoͤlle sie ein wenig/ thue als den daß Wasser davon/ vnd geus eine gute Rindfleischsuppen dran/ Auch das vbergebliebene

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 27. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/39>, abgerufen am 21.11.2024.